Participanții Marii Adunări Naționale au pornit pe jos spre București la Marșul lui Ștefan cel Mare

vremunire
Foto: După Marea Adunare Națională PC: Captură Privesc.eu

Cei care au luat parte la Marea Adunare Națională convocată de organizațiile unioniste se îndreptă pe jos în direcția Bucureștiului. Pe teritoriul Republicii Moldova, marșul va urma traseul Strășeni – Călărași – Ungheni.

„După Declarația făcută la sfârșitul zilei de 5 iulie și votată în unanimitate de mulțimea adunată în Piață, participanții au pornit spre România, pentru a determina Bucureștiul să pună presiune pe Chișinău.

Această demonstrație a primit denumirea generică „Marșul lui Ștefan cel Mare” și este, în viziunea noastră, acea bătălie din război care înclină definitiv balanța în favoarea uneia dintre părți. Acest Marș va demonta mitul conform căruia ideea Unirii este în minoritate în Basarabia. Mii de oameni care merg pe jos de la Chișinău la București înfruntând o lună a lui cuptor dură sunt o dovadă a puterii ce stă în spatele ideii de Unire. Niciun partid, fie pro occidental, fie pro rus nu este în stare de așa ceva. Doar unioniștii au avut în istorie forța de a decide în stradă lucrurile. Așa stau lucrurile și acum.

 

Începutul Marșului lui Ștefan cel Mare PC: Camere Publika

Marșul lui Ștefan cel Mare va fi acel moment de cotitură pe care mișcarea unionistă îl caută de atâția ani. Toată ecuația procesului de unificare se va schimba. După acest eveniment – intrăm în linie dreaptă cu Unirea și lucrurile vor deveni certe. Așa cum Mahatma Ghandi și Martin Luther King au cucerit independența și demnitatea începând cu un Marș pe jos, așa și generația noastră o va face în această vară. Trebuie doar să credeți în noi, să credeți în planul nostru, să credeți în modul nostru de a face Unirea”, spun organizatorii Marii Adunări Naționale și a Marșului lui Ștefan cel Mare.

 

Marșul lui Ștefan cel Mare PC: Tinerii Moldovei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente