Cele mai active evenimente pe care să nu le ratezi duminică, 5 iulie

even2
Foto: PC: weheartit.com

Ziua de duminică este plină de evenimente active, pentru care să nu le ratezi. Începe ziua în natură, trezește-ți spiritul patriotic și apoi savurează muzică bună la acest sfârșit de weekend, 5 iulie.

#1. Eveniment: Memoriile deportărilor, ora 11:00

Pentru comemorarea victimelor deportărilor din Basarabia și menținerea atenției publice asupra acestui aspect tragic din istoria noastră sunteți invitați duminică, 5 iulie 2015, ora 11:00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, la spectacolul: „Memoriile Deportărilor” (5 iulie 1949 – 5 iulie 2015) cu elemente teatralizate, interviuri cu deportații și proiecție de film – Expedițiile Memoriei, intrarea liberă. Vezi evenimentul pe Facebook.

 

#2. Marea Adunare Națională, ora 14:00

„După trecerea la grafie latină (Prima Mare Adunare Națională – 27 august 1989), schimbarea denumirii statului în Republica Moldova (a Doua Mare Națională -16 decembrie 1990) și proclamarea Independenței față de URSS (a Treia Mare Adunare Națională – 27 august 1991) – a venit momentul să convocăm a Patra Mare Adunare Națională: 5 iulie 2015. Vom umple Piața și refacem cele mai importante momente ale istoriei noastre recente”, au spus organizatorii. Detalii pe Facebook și pe #diez.

 

#3. Lansarea cărții „Moldova din bucătăria mamei mele”, ora 15:00

Nata Albot va lansa în cadrul Festivalului IA Mania cartea sa de bucate „Moldova din bucătăria mamei mele”. Lansarea va avea loc în cadrul celei de-a doua ediții a conferinței „Podul de Flori” care are loc în cadrul festivalului. Află mai multe detalii pe #diez și vezi evenimentul pe FacebookFestivalul tradițiilor IA Mania se desfășoară în Dubăsari, satul Holercani. Duminică este cea de-a doua zi plină de activități captivante de care să te bucuri. Detalii despre cum să ajungi, ce poți vedea și alte informații descoperă pe #diez.

 

#4. Concert la Teatrul Verde organizat de Ambasada Germană, ora 19:30

Ambasada Germană invită la tradiţionalul concert de vară, care în acest an are motoul „Muzica filmelor celebre”. Concertul va avea loc duminică, 5 iulie, la ora 19:30, la Teatrul Verde. Piesele vor fi interpretate de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” şi cunoscuţi solişti autohtoni. Detalii în acest articol pe #diez.

 

#5. Al doiea antrenament de înot în apă deschisă, lacul Ghidighici, ora 10:45

Duminică, 5 iulie, se va desfășura cel de-al doilea antrenament de înot în apă deschisă în lacul Ghidighici alături de clubul Sporter Swim. Pe pagina evenimentului pe Facebook poți afla mai multe detalii și obține indicații cum să ajungi.

 

#6. Rope Jumping la Dănceni, ora 11:00

Între orele 11:00 și 17:00 poți merge la Turnul Vinicultorilor la Dănceni pentru a primi o doză de adrenalină, sărind de la 60 de metri. Vezi evenimentul pe Facebook și descoperă într-un articol pe #diez cum este această experiență.

 

#7. Ping Pong Fight Club la Tipografia 5, ora 20:00

La Tipografia 5 continuă luptele de tenis, pe două mese, până seara târziu. Te poți înregistra chiar pe pagina evenimentului pe Facebook, înscriindu-ți numele și prenumele. Vor participa 16 persoane.

 

#8. Ultimate Frisbee practice în Parcul Dendrariu, ora 17:00

Toți doritorii sunt așteptați duminică la ora 17:00 pentru a juca Frisbee. Se cere o ținută sport și comodă și apă. Toate persoanele fără experiență care vor să învețe vor fi învățați, pregătindu-se echipa pentru turnirul în Ucraina, Iliciovsk. Vezi evenimentul pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente