La Chișinău se va desfășura Târgul universităților din România 2015

studentie.ro
Foto: Imagine simbol PC: studentie.md

Absolvenții liceelor din Moldova care vor să-și continue studiile în cadrul universităților din România pot afla ofertele și informațiile propuse de acestea la Târgul universităților din România, care se va desfășura în perioada 10-12 iulie curent.

Evenimentul este organizat de Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca și va avea loc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, cu începere de la ora 10:00. În cadrul târgului vor fi prezentate ofertele educaționale ale 14 universități din România, care au drept scop informarea, motivarea și integrarea tinerilor basarabeni în mediul universitar românesc, precum și promovarea culturii românești în rândul acestora.

În acest an, România oferă absolvenților din Republica Moldova 5.000 de burse pentru învățământ, dintre care 1.500 de burse – învățământ preuniversitar, 2.800 de burse – studii superioare, ciclul I, dintre care 390 pentru extensiunile Bălți și Cahul și 500 pentru deținătorii diplomelor de licență din România, 550 burse– masterat, 25 – rezidențiat și 125 burse – doctorat. Dosarele de admitere la universitățile românești pot fi depuse în perioada 17-31 iulie la Chișinău, Cahul și Bălți. Lista actelor necesare pentru depunerea dosarului, repartizarea pe instituții de învățământ și specialități poate fi găsită accesând acest link: http://www.edu.ro/index.php/articles/22921

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente