(foto) Cum au văzut internauții „curcubeul dublu” deasupra Chișinăului

dima cantemir ph
Foto: PC: Dima Cantemir Ph.

În seara zilei de joi, 2 iulie, Chișinăul a putut admira un „curcubeu dublu”, care străbătea cerul de după ploaia cu soare.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic, care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori, curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

Chiar dacă, la prima vedere, ochiul poate percepe două arcuri, în realitate este doar un fenomen ce apare în condiții de vizibilitate bună, atunci când se poate observa și un curcubeu mai slab, concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată.

Teoretic, există nu numai acest curcubeu secundar, ci o infinitate de ordine superioare, dar practic, cu ochiul liber, au fost observate doar primele patru; al treilea și al patrulea sunt și mai slabe și se află de aceeași parte cu soarele, ceea ce îngreunează mult observarea.

Iată cum a fost văzut curcubeul în fotografiile internauților:

 

PC: Facebook/Cristi Catan
PC: Dima Cantemir Ph.
PC: Facebook/Mihaela Popa
PC: Facebook/Olia Stepanenco
PC: taya_afanasieva
PC: Facebook/Tusia-Jurminskaya
PC: Usatîi Danic Servicii Foto
PC: Instagram/evelinared
PC: Instagram/ccmelq
PC: Instagram/yannaflorica
PC: Facebook/Victor Zucker

Самая прекрасная радуга, какую я видела в своей жизни. Уже лет 5 потеряла надежду увидеть ее. И вот, рисуя на террасе и подняв спонтанно голову я увидела ее- красавицу, что словно связь между мной и миром и ответ на все мои вопросы. Поднимайте глаза к небу, в нем столько всего…#rainbowcolors #rainbow #rain #instamood #naturehippys #nature #moldovamea #moldova #localsmd #chisinau #home #sweet #magical #smiles #lovehim #happiness #drawings #lifeisgood #lifeincolor #zemfira

Posted by Olia Stepanenco on 2 Iulie 2015

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente