(video) Iubesc Moldova – cele mai pitorești peisaje rurale filmate de la înălțime

prima
Foto: PC: Captură foto YouTube/Skydrive

Un nou video despre peisajele pitorești ce pot fi admirate la noi în țară a fost realizat la înălțime de către Skydrive, numit „Iubesc Moldova”.

În video sunt prezentate câteva locuri ce reprezintă tezaurul și inima Moldovei, printre care, precum se menționează în descrierea filmulețului, sunt:

 

PC: Captură foto YouTube/Skydrive

Lacul Beleu este situat pe cursul râului Prut. Suprafața medie a oglinzii lacului este de 9,5 km², Beleul fiind unul dintre cele mai mari lacuri naturale din Republica Moldova. După proveniență, lacul Beleu este un relict al Dunării și are o vârstă de 5-6 mii de ani. Lungimea lacului este de 5 km. Nivelul apei din lac în mare măsură depinde de nivelul apei din Dunăre și din Prut. Lacul Beleu face parte din Rezervația naturală Prutul de Jos. În imediata apropiere de el este Lacul cu Nuferi și lacul Manta. Manta, la rândul său, este cel mai mare lac din Republica Moldova.

 

PC: Captură foto YouTube/Skydrive

Stejarul lui Moș Andrei – un monument al naturii, care are peste două sute de ani, se află la Giurgiulești. Stejarul e unul singur într-un câmp deschis, fenomen unic în felul său. Secretul este în existența unui izvor ce se află la distanță, iar stejarul, prin rădăcinile sale seculare, se alimenteze de la el. Există și o legendă care zice că cine va încerca să-l taie sau sa-i rupă un ram, își va fractura mâna sau piciorul. Localnicii recunosc că au fost cazuri de acest gen.

Satul Văleni – un loc cu un relief spectaculos, impunător și de o grandoare deosebită. Este o atracție în plus pentru turiștii ce vin în vizită la rezervația Prutul de Jos.

 

PC: Captură foto YouTube/Skydrive

Lanurile de grâu sunt cele mai răspândite în sudul țării. Această cultură înregistrează roade frumoase datorită climei prielnice din regiune.

 

PC: Captură foto YouTube/Skydrive

Lanurile de levănțică. Levănțica devine o cultură populară și tot mai mulți fermieri sunt tentați să o cultive datorită profiturilor obținute din extrasul de ulei al acestei plante, vândut cu succes în Europa. Mai mult ca atât, Republica Moldova este cel mai mare furnizor de ulei de levănțică pe piața europeană. În plus, lanurile de levănțică reprezintă un loc frumos pentru cei care doresc să-și facă fotografii și pentru a lua secvențe video romantice.

Descoperă aceste locuri în videoul ce urmează:

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente