Top opt minciuni prezente în viața noastră

as-10-cirurgias-plasticas-mais-realizadas-no-brasil4
Foto: PC: essasmeninas.com

Minciunile sunt diferite – există minciuni banale, minciuni care ascund lucruri grave și minciuni „celebre”, care sunt folosite zilnic de majoritatea oamenilor. Cu siguranță le cunoști, dar nu ai stat niciodată să le enumeri sau să îți dai seama că într-adevăr sunt folosite des, de tine sau pentru tine.

Minciunile fac parte din obiceiurile noastre. Dincolo de propriile presupuneri, minciuna este o „adevărată artă”, adică nu toți oamenii știu să mintă. Totuși, sunt unele momente în viață în care suntem forțați să mințim pentru a ameliora unele situații sau, pur și simplu, pentru a ieși dintr-o încurcătură. În continuare vom enumera opt dintre cele mai uzuale minciuni, care, fiind folosite constant de oameni în cadrul societății, și-au câștigat statutul de „minciuni celebre”.

1. Sunt bine! Una dintre cele mai uzuale minciuni este chiar răspunsul la întrebarea: „Ce faci?”. Ne-am obișnuit să răspundem la această întrebare cu „Bine!”, indiferent dacă reflectă adevărata realitate sau nu. De ce? Pentru că evităm să vorbim mult și pentru că ne gândim că, de fapt, pe nimeni nu interesează ce faci tu cu adevărat, iar această întrebare, la fel ca răspunsul, este o expresie de politețe.

2. Nu am fost eu! Nenumărate sunt cazurile când învinovățim alte persoane de unele gafe pe care le-am făcut noi. La întrebarea „cine a intrat încălțat în casă” sau „cine a spart farfuria”, mulți răspund „Nu eu!”.

3. De mâine mă apuc să învăț. Cu siguranță, această minciună este cea mai populară în rândul studenților. De câte ori vă spuneți acest lucru pe an? Da, cu siguranță, de multe!

4. Ajung în 5 minute. De obicei, această frază este folosită când încă suntem în pat sau în cel mai bun caz, când ne pornim de acasă.

5. Nu am primit mesajul tău. Cu siguranță l-ai primit, dar ai uitat de el.

 

PC: libertatea.ro

6. De luni țin dietă. Ziua de luni este începutul de săptămână, dar, cu siguranță, nu e ziua când începi să faci ceva. Ori de câte ori ți-ai zice această frază, nu vei reuși să ajungi să-ți îndeplinești ceea ce ți-ai propus. Dacă într-adevăr îți dorești, lasă ziua de luni, începe acum!

7. Era cu reducere. De obicei, apelăm la această minciună când ne simțim vinovați că am plătit prea mult pe un lucru sau că ne e frică să nu fim criticați de parteneri sau părinți. Așa că, este mult mai simplu sa ne lăudăm că a fost un chilipir.

8. Nu mint! Cu siguranță te gândești acum că, de fapt, tu nu minți și că ești sincer mereu. Totuși, unele minciuni le spui fără ca să-ți dai seama, iar uneori, acestea chiar pot salva o situație.

Indiferent dacă mințim voluntar sau involuntar, dacă minciunile pot avea consecințe sau nu, trebuie să fim conștienți că, cu fiecare lucru pe care-l spunem, creăm persoanelor din jurul nostru o părere despre noi. Da, în unele cazuri, minciuna te poate salva, dar nu trebuie să apelezi foarte des la ea, deoarece poți ajunge într-un moment în care nu vei mai fi crezut.

Angelina Mașcauțan

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente