Înregistrează-te pentru a primi cetățenia statului Liberland

liberland
Foto: Drapelul „Liberland”, PC: Liberland.org

Pe harta europeană a apărut un nou stat – Republica Liberă Liberland, un stat suveran localizat între Croația și Serbia, pe malul de vest al râului Dunărea. Cele mai apropiate orașe sunt Zmajevac din Croația și Bački Monoštor dintr-o provincie din Serbia. Pe aceeași hartă, această regiune este sub denumirea „Gornja Siga”.

Republica Libertății a apărut în urma unei dispute la frontiera dintre Croația și Serbia. Acest spațiu se întinde de-a lungul malului de vest al Dunării și nu este revendicat nici de Croația, nici de Serbia, nici de orice altă țară. Mai înainte, era numit terra nullius, un pământ al nimănui, până în momentul în care Vít Jedlička a profitat de oportunitatea de a forma un stat pe acest teritoriu – Liberland. Frontiera a fost definită astfel încât să nu interfereze cu Croația și Serbia.

 

PC: Liberland.org

Liberland se întinde pe un spațiu de 7 kilometri și este al treilea cel mai mic stat suveran din Europa după Vatican și Monaco. Motoul statului este „Trăiește și să trăiască”, pentru că Liberland se laudă prin libertatea personală și economică a poporului său, ceea ce este garantat și prin Constituția sa, care limitează semnificativ puterea politicienilor săi, astfel încât să nu încurce prea mult națiunii Liberlandului.

 

PC: Liberland.org

Dacă dorești să devii cetățean al statului Liberland, să știi că el acum primește înscrieri pentru obținerea cetățeniei. Liberland are nevoie de oameni care:
# îi respectă pe ceilalți, respectă opiniile altora în pofida rasei, etniei, orientării sexuale sau a religiei;
# respectă proprietatea privată;
# nu are idei și nici trecut comunist, nazist sau extremist;
# nu a fost pedepsit pentru trecutul său criminal.

 

PC: Liberland.org

Pentru a te înscrie, trebuie să completezi formularul de depunere a cetățeniei. Mai multe detalii găsești aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente