George Simion își va căuta dreptatea la CEDO după ce a fost expulzat din Moldova

simion2
Foto: George Simion PC: Facebook/ George Simion

Liderul platformei unioniste „Acţiunea 2012”, cetăţeanul român George Simion, care a fost declarat indezirabil pe o perioadă de cinci ani în Republica Moldova, susţine că este gata să îşi facă dreptate şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Activistul a declarat că prima instanţă a respins cererea de anulare a interdicţiei şi ca urmare a fost făcut un recurs la Curtea de Apel, dar examinarea acestui dosar este tergiversată. Tânărul susţine că Serviciul se Informaţii şi Securitate a adus probe neconcludente în procesul prin care activistul încearcă să-şi recapete dreptul de a intra în Republica Moldova, informează Timpul.

George Simion a declarat într-o intervenţie prin Skype, la o conferinţă de presă la IPN, că în instanţă, SIS a prezentat mai multe fotografii în care apare la diferite mitinguri paşnice care promovează Unirea. De asemenea, drept probe au fost prezentate secvenţe video cu apariţiile televizate, capturi de pe o reţea de socializare în care apare cu portavoce şi coordonează nişte manifestaţii. Tânărul a menţionat că aceste probe, pe care le-a publicat şi pe o reţea de socializare, nu sunt concludente, pentru că acele acţiuni nu prezintă pericol şi nici nu sunt interzise de lege.

„Mi-am pierdut orice încredere în justiţia din Republica Moldova şi cred că doar doi factori pot să-mi facă dreptate. Unul – CEDO, la care mă voi adresa după ce termin toţi paşii din Republica Moldova şi doi – presiunea populară. Cred şi am speranţa că oamenii din Republica Moldova vor fi alături de cazul meu”, a mai spus George Simion.

La mijlocul lunii mai, preşedintele Platformei unioniste „Acţiunea 2012”, George Simion, a fost declarat indezirabil pe o perioadă de cinci ani în Republica Moldova, fiind expulzat din ţară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente