Primul show antreprenorial din Moldova – „Gala Antreprenoriatului Creativ” – și-a anunțat câștigătorii

11659151_963158867047693_1005367359_o
Foto: Mateusz Marmołowski la Future Agro Challenge Moldova 2015 PC: Iacovlev D.

Rețeaua Globală a Antreprenoriatului din Moldova a organizat pentru a doua oară Gala Antreprenoriatului Creativ – primul show antreprenorial din Republica Moldova în cadrul căruia a avut loc finalele competițiilor internaționale: Cupa Businessului Creativ (CBC) și Competiția Agribusinessului Progresiv (CAP).

La Competiția Agribusinessului Progresiv au participat trei echipe, cu trei proiecte inovative și ecologice de realizare a produselor alimentare sănătoase. Criteriile de eligibilitate au fost: scalabilitatea, inovativitatea, abilitățile de prezentare, design, sănătate și profitabilitate.

Campionii Competiției Agribusinessului Progresiv, care vor merge în Grecia să ne reprezinte țara la finala internațională, sunt membrii echipei „Nut delight” care și-au propus să producă dulceață din nuci verzi, prin promovarea acestora în recipiente mici și colorate, care să fie pe placul copiilor, unii din principalii consumatori.

„Este o victorie frumoasă și mă bucur că noi suntem câștigătorii. «Nut Delight» își propune să revoluționeze modul de promovare și producere a cunoscutului produs: dulceața din nuci verzi. Nucile sunt un ingredient valoros, cu un conținut bogat în iod necesar organismului, în special copiilor. Dulceața va fi propusă consumatorilor în recipiente de mici dimensiuni, care sunt comode și viu colorate, care vor atrage atenția celor mici atunci când se vor plimba cu părinții prin magazin”, a declarat Lilia Donica, co-fondatoarea companiei câștigătoare.

 

Future Agro Challenge 2015 PC: Iacovlev D.
Future Agro Challenge 2015 PC: Iacovlev D.

Câștigătorii Competiției Businessului Creativ, care ne vor reprezenta țara la finala internațională din Danemarca, sunt membrii echipei „Gourmand”.

„A fost o luptă strânsă, cu un juriu exigent și de aceea faptul că am câștigat este și mai important pentru noi. Conceptul produselor noastre este unul inovativ, dar și solicitat pe piață: promovarea dulciurilor raw vegan și deschiderea primului «Bistraw» din Republica Moldova. Produsele propuse nu conțin zahăr, soie, făină, gluten, drojdie sau alte ingrediente dăunătoare organismului și sunt înlocuitorii perfecți ai produselor convenționale de pe piața noastră”, spune Rodica Dumbrăveanu.

 

Future Agro Challenge 2015 PC: Iacovlev D.
Future Agro Challenge 2015 PC: Iacovlev D.

Mateusz Marmołowski, cofondatorul companiei „Professor Why” și campionul ediției internaționale a CBC 2014 a menționat importanța acestei competiții, dar și tendințele de dezvoltare a afacerilor la nivel mondial. „Din ce am observat, investitorii sunt interesați de businessurile din domeniul educației, securității alimentare. Sunt aspecte ale vieții sociale care afectează mai multă lume. De aceea, cred că Republica Moldova are șanse să se impună la finala internațională din Danemarca din acest an”, a menționat Mateusz Marmołowski.

Adrian Bratu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente