Un profesor de la Facultatea de Jurnalism din cadrul USM a fost ales primar de Ghidighici

serafim isac
Foto: Primarul comunei Ghidighici, Serafim Isac

Profesorul Serafim Isac care predă cursul de Jurnalism radio la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul USM a fost ales în calitate de primar în localitatea sa de baștină, Ghidighici.

Întrebat fiind dacă va renunța la orele de la facultate în favoarea primăriei, acesta a răspuns ferm că nu are de gând să facă acest lucru. „Desigur că voi continua să profesez și nu doar atât, mă voi strădui să apropii studenții mei de sat. În cadrul orelor practice, să vină să scrie despre Ghidighici, pentru că e extraordinar, cu locuri frumoase și oameni interesanți”, a precizat Serafim Isac.

Despre programul său de lucru, acesta a spus că la ordinea de zi stau niște probleme destul de majore pentru sat. „În primul rând, vom soluționa problema deșeurilor prin înființarea unei gunoiști autorizate. De asemenea, vom construi o rețea de canalizare și vom ajuta tinerele familii prin asigurarea cu loturi de teren pentru construcția caselor. Un alt punct important este înlocuirea transportului public vechi cu unul modern. Astea sunt doar câteva exemple de ceea ce dorim eu și echipa mea să realizăm în Ghidighici”, ne spune Serafim Isac.

El a mai spus că va lucra foarte mult cu localnicii, pentru că un primar care nu se sfătuiește cu băștinașii este un primar care nu are valoare și, deci, nu va fi apreciat. În timpul apropiat va avea loc o adunare cu toți locuitorii, unde le va asculta problemele și durerile cu care se confruntă aceștia.

Atât colegii de breaslă, cât și studenții, dar și prietenii dumnealui au ținut să-i transmită o mulțime de mesaje de felicitare, în care îi doresc mult succes și răbdare în următorii patru ani, cât va fi la cârma satului Ghidighici.

Silvia Dalnițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente