Top 10 smartphone-uri care au influențat istoria industriei de telefonie mobilă

ph
Foto: PC: http://7-themes.com/

Generațiile smartphone-urilor se schimbă în fiece an. Deși cele mai populare s-ar păsea că sunt iPhone-urile, există totuși telefoane care au reușit să schimbe viața oamenilor, permițându-le să beneficieze de numeroase caracteristici și funcționalități. Mai jos, găsești un top al celor 10 telefoane care au schimbat omenirea.

#1. Kyocera 6035

 

PC: http://picshype.com/

Fiind lansat în februarie 2001, Kyocera 6035 a fost primul smartphone serios pe piața americană. MobileTechReview clasifica telefonul drept unul ce oferea „o integrare impresionantă dintre telefon și secțiunile asistentului digital personal (PDA)”. Când clapeta acoperea ecranul, arăta ca un celular obișnuit, atunci fiind disponibile și toate funcțiile. Odată clapeta deschisă, utilizatorul beneficia de un sistem Palm OS PDA pe deplin funcțional. De asemenea, Kyocera 6035 putea fi utilizat drept un modem wireless pentru a accesa internetul. Calitatea vocii era excelentă, doar că utilizatorii spuneau că telefonul avea nevoie de un speaker mai puternic. Mai târziu, acesta a devenit un model de inspirație pentru viitoarele BlackBerry.

#2. Samsung Galaxy Note

 

PC: theunlockr.com

Lansat în 2011, acesta a fost modelul-pioner în ceea ce privește crearea telefoanelor cu diplsay-urile mari. CNET l-a descris drept un hibrid dintre telefon și tabletă, supranumit „phablet”, însă Galaxy Note în primul rând era un telefon bun. Camera foto de 8 megapixeli și un ecran de 5,3 inch de privit filme sunt câteva din caracteristicile de bază ale smartphone-ului. Puteai să citești cărți electronice și să execuți alte lucruri pe care le poți face și pe o tabletă. Totuși, fanii Apple la început erau sceptici și glumeți vizavi de ideea unui ecran mare, însă în septembrie 2014, gigantul din Cupertino a preluat exemplul de la confratele său tehnologic și a creat un smartphone de 5,5 inch.

#3. Nokia 9210 Communicator

 

PC: pdadb.net

Lansat în 2003, Geek l-a descris drept primul telefon-comunicator pe piață, care a integrat vocea cu funcționalitatea palmtop. Smartphone-ul, care parcă e desprins din filmele științifico-fantastice, funcționa pe pe sistemul de operare Symbian și era extrem de rapid pentru procesorul ARM de 66MHz. Totuși, avea o memorie internă limitată, îi lipsea alerta cu vibrație, nu poseda un ecran touch și nu întreținea rețelele GPRS. De asemenea, nu avea conexiuni USB.

#4. iPhone 3G

 

PC: imore.com

2008 a fost anul lansării iPhone 3G. Acesta a oferit noi caracteristici critice, inclusiv întreținerea unui network 3G de viteză mare, aplicații ce aparțin părților terțe și un serviciu extins de emailuri. Calitatea sunetului a fost îmbunătățită, continuând să furnizeze muzică excelentă și experiență video de neuitat. În același timp, CNET menționase că în iPhone 3G continua să lipsească câteva caracteristici de bază care erau disponibile chiar și pe cele mai simple modele de celulare. Rezistența bateriei nu era clară, iar promisa conexiune 3G s-a dovedit a fi șubredă.

#5. LG Prada

 

PC: http://eurodroid.com/

Iată că LG și Prada au avut o istorie comună. În 2007, cei doi au început să colaboreze și au lansat, surprinzător, telefonul LG Prada. De fapt, acesta a fost primul pas spre lansarea trendului telefoanelor fashion, susține Softpedia, adică create în colaborare cu diverși producători. Inovator în acest model a fost designul elegant și sobru, companiile câștigând chiar și un premiu pentru acesta. De asemenea, avea o inferfață touchscreen sensibilă. De asemenea, fiecare cumpărător primea și un case de piele care dezvăluia frumos carcasa telefonului.

#6. Nokia 6600

 

PC: igyaan.in/

Pe scurt, acest telefon lansat în 2003 are un display TFT strălucitor și de 65.536 culori, fiind echipat și cu un zoom digital, informează S21. De asemenea, mai avea încorporat un dispozitiv de înregistrare video și un player RealOne pentru a difuza clipuri compatibile cu acest program. Funcționa pe sistemul de operare Symbian, oferind funcționalitatea unui telefon „inteligent”, cu un design mai puțin voluminos și cu memorie extra pentru aplicațiile pe care ar vrea utilizatorul să le instaleze.

#7. Galaxy Nexus

 

PC: androidbeat.com

Acest model a fost creat de Samsung împreună cu Google în 2011, povestește The Verge. Are aceeași grosime ca și iPhone 4S, doar că avea o carcasă de plastic, ecranul de 4,65 inch, un display de 720p și un procesor dual-core. Galaxy Nexus a fost primul telefon care funcționa pe atunci cu noul sistem de operare Ice Cream Sandwich sau, altfel spus, Android 4.0.

#8. Palm Pre

 

PC: youtube.com

Apărut în 2009, acest telefon poseda un sistem de multitasking și notificări. Smartphone-ul avea un display vibrant cu funcționalitatea multitouch și browser web și integrare multimedia bună. CNET informează că Pre oferea o calitate bună a sunetelor și opțiunile wireless includeau 3G, Wi-Fi, Bluetooth și GPS. Minusurile telefonului erau că bateria se descărca foarte rapid și nu avea alte funcționalități necesare, precum înregistrarea video, tastă pe ecran.

#9. BlackBerry Quark

 

PC: phonearena.com

Generația Quark a început în 2003. Tastele fizice în acea perioadă erau mai populare decât cele de pe ecranele touchscreen. Dispozitivul Quark avea un ecran monocrom, un speakerphone integrat, o rotiță de navigare și accesul la serviciile BlackBerry. Generația Quark este considerată cea care a pus bazele actualelor modele ale brandului, povestește Paste Magazine.

#10. iPhone

 

PC: http://bgr.com/

iPhone-urile au început să fie puse în vânzare acum opt ani, în anul 2007. Potrivit descrierilor, user interface este creată în jurul rețelelor celulare. Până la iPhone 3GS, acestea nu puteau înregistra secvențe video. Acum, acestea pot filma, face poze, pune muzică, transmite și primi emailul, naviga în motorul de căutare, transmite texte, naviga pe GPS, înregistra notițe, face calcule matematice și primi mesaje audio.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente