Ce să faci dacă nu mergi la vot? 10 idei de activități alternative

Instagram jank4r
Foto: PC: Instagram/jank4r

Astăzi are loc al doilea tur al Alegerilor Locale în 458 de localități din Moldova. Pentru că în primul tur al alegerilor s-a constatat o prezență scăzută a tinerilor, echipa #diez îți propune o listă de activități pe care le-ai putea face ca alternativă în loc să mergi la vot.

Luând în considerare motivele pentru care tinerii nu au ieșit la vot, am elaborat o listă de activități pe care le-ai putea face astăzi, dacă decizi iarăși să nu ieși la vot.

#1. Mergi la VATRA la Festivalul Medieval. Simte-te ca oamenii medievali, care nu-și puteau exercita dreptul la vot, pentru că nu-l aveau.

#2. Ieși cu prietenii care nu au luat BAC-ul. Ei oricum au mai mare nevoie de consolarea ta.

#3. Mergi la Biserică. Acolo rândul e mai mare și așteptarea e mai lungă, dar minunile sunt garantate.

 

PC: Facebook/Alexandu Lebedev

#4. Mergi la piscină. Da, la una dintre cele pe care ți le recomandam și în luna mai. Asigură-te că știi să înoți, iar dacă nu, învață. În următorii ani se așteaptă un potop de indiferență și ignoranță, nivelul căruia va crește fără precedent.

#5. Fugi la țară și prinde ultimele cireșe din copacul din ograda bunicii. E momentul când trebuie să-ți stabilești prioritățile.

#6. Aventurează-te într-o sesiune de cumpărături la Piața centrală. Nu rata ultimele reduceri din iunie.

 

PC: bani.md

#7. Visează cu ochii închiși. Dedică încă o zi de duminică somnului, pentru că somnul dulce mult aduce. „…și-n somn ce ți se-arată, tu să-ți închipui poți? Pământul ca o urnă, cu voturi pentru toți”.

#8. Fii în rând cu trendurile intelectualității, citește Fifty Shades of Grey. Găsește soluția pentru schimbarea la față a Chișinăului.

 

PC: memegenerator.net

#9. Doboară un nou record în Candy Crush Saga. Acolo, alegerile se fac mai simplu, important este să nu-ți pierzi concentrarea.

#10. Încarcă-te cu energie la un parc de distracții din Chișinău. Deși nu e comparabilă cu cea pe care o trăiești în microbuzele din capitală, acolo adrenalina se cumpără ieftin. Partea rea e că după ce Chișinăul de sus ți-a părut un oraș frumos, la final tot ajungi cu picioarele pe pământ.

 

PC: flickr.com

Vă reamintim că cei care decid să-și exercite dreptul la vot sunt așteptați astăzi la secțiile de votare până la ora 21:00. 

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente