(foto) Elemente demonice și elegante în colecțiile de licență ale Colegiului de Arte, design vestimentar

collage
Foto: Colecțiile de diplomă ale absolventelor Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”

În dimineața de 24 iunie, absolventele specialității de design vestimentar a Colegiului de Arte „Alexandru Plămădeală” au prezentat colecțiile sale de licență, colecții care au fost inundate de culori bogate și elemente metalice.

Cele șase absolvente au muncit timp de câteva luni la crearea acestor ținute atât de unice și diferite, investind nu atât bani, cât creativitate, emoții și suflet. Elementele vestimentare conțin detalii din țesături obișnuite, cât și extraordinare, precum ar fi metalul sau oglinzile.

Una din colecții aparține studentei Marina Donțu, titlul acesteia fiind „Wujing – The Three Classics”. Cele trei modele de ținute din această colecție se bazează pe conceptul confucianismului, iar Marina a folosit atât materiale tradiționale, cum ar fi țesătura de in cu dublură la corset pentru a fi mai dur, cât și netradiționale, cum ar fi metalul și frânghia. Colecția a fost realizată timp de aproximativ patru luni, costurile acesteia fiind de peste 300 de euro.

O altă studentă, Maria Vorobcalo, cu colecția sa „Armura morții”, a pus accentul pe elemente cyberbot, pentru a crea ținute cu alură apocaliptică. Maria a folosit materiale tradiționale, precum bumbacul și viscoza, dar și netradiționale, precum sârma. Ținutele au fost realizate timp de aproximativ jumătate de an și au costul de producție de peste 2.000 de lei.

Mai jos vezi toate cele șase colecții ale absolventelor Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, specialitatea Design Vestimentar.

 

Colecția „Pasărea în abis”, inspirată din arta bionică și ornitomorfă

 

Colecția „Wujing – The three classics”, bazată pe conceptul confucianismului

 

Colecția „New wave” cu accente neo-clasiciste

 

Colecție ce întruchipează ținute vestimentare renascentiste

 

Colecția „Înger sau demon”, concentrat pe dualitatea veșnică dintre bine și rău

 

Colecția „Armura morții”, alcătuită din ținute cu elemente apocaliptice

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente