(video) Povestea a doi tineri care au făcut stagiu apoi au fost angajați la Endava

doitineri
Foto: Doi tineri care au fost angajați la Endava PC: captură YouTube via ATIC

Studii IT, stagiere şi angajare în una dintre cele mai importante companii IT din Moldova. Acesta este itinerarul parcurs de Vasile Cudalb şi Roman Bugaci, protagoniştii materialului de azi.

Tinerii au studiat Informatica în cadrul Colegiului Financiar-Bancar şi graţie cunoştinţelor pe care le posedă au fost selectaţi să participe în Programul de Stagiere în companiile IT.

Vasile şi Roman şi-au desfăşurat stagierea la Endava, una dintre companiile lider la nivel internaţional în domeniul serviciilor IT. Ghidaţi de mentorii şi colegii din companie, ei au întreprins primii paşi spre o carieră sigură în domeniul IT, acumulând cunoştinţe şi dezvoltând competenţe valoroase.

Performanţa şi atitudinea proactivă a tinerilor a fost apreciată de companie, astfel că la finalul stagierii ambii au primit oferte de muncă. Începând cu data de 15 iunie, Vasile şi Roman fac parte din echipa Endava. Endava investeşte continuu în dezvoltarea şi afirmarea angajaţilor săi.

Kumail Jetha, Manager General Endava Moldova, consideră că viitorul domeniului IT este influenţat enorm de tânăra generaţie, astfel că este esenţială susţinerea acesteia şi oferirea oportunităţii de a acumula cunoştinţe şi experienţă.

Programul de stagiere în companiile IT se desfășoară în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calității învățământului vocaţional-tehnic în domeniul TIC” , implementat în șase instituții profesional – tehnice din Moldova de către Centrul Educațional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu suportul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi în strânsă colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente