(video) Filmul din Moldova „Market Day” a câștigat un premiu la Festivalul de Film din Valletta

valeta1
Foto: Festivalul de Film de la Valetta PC: CIOFilm

Regizorul Sergiu Ciorescu a adus pentru Moldova un nou trofeu pentru filmul „Market day”, realizat de Casa de Producție Ciofilm, pelicula fiind desemnată cea mai bună lucrare la categoria Best Short Film la Festivalul de Film din Valletta.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 15-21 iunie în capitala malteză, Valletta, la care au participat țări ca: Germania, Franța, Irlanda, Anglia, Italia etc.

 

Market Day PC: CIOFilm
Market Day PC: CIOFilm

Sergiu Ciorescu, regizorul filmului, mai este și operator de cinema, membru al Uniunii Cineaștilor din Moldova și confederației cineaștilor din CSI și Țările Baltice.

 

Sergiu Ciorescu PC: Facebook/Sergiu Ciorescu
Sergiu Ciorescu PC: Facebook/Sergiu Ciorescu

Pe blogul Casei de Producție „Ciofilm” aceștia scriu: „Chiar dacă unii mai consideră că imaginea filmului autohton este amendabilă la nivelul calității, chiar dacă e greu de crezut pentru unii că filmele din Moldova mai pot fi competitive pe plan internațional, am demonstrat că se poate”.

Despre „Market Day”

„Am încercat să spunem povestea filmului prin maniera caracteristică nouă: minimalism și dramă. Vizualul acestui film e presărat cu o imagine densă, rece, unghiuri îndrăznețe și extrem de puțină lumină. Drama se amplifică prin cadre lungi și largi, meditative, mișcări energice, filmate „din mână”, încercând să țină spectatorul în suspans până la final”, spune CIOFilm despre Market Day.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente