Lucia Arseni, Miss Minnesota United States 2014: „Cred că sunt puțin cam bătrână pentru Miss Moldova”

10751796_10154765519980316_1324543281_n
Foto: PC: arhivă personală

Moldoveanca Lucia Arseni locuiește de 13 ani în Statele Unite ale Americii, iar în anul 2014 a obținut titlul de „Miss Minnesota”. Tânăra în vârstă de 23 de ani a venit pentru câteva zile în Moldova ca să-și vadă rudele și prietenii, iar echipa #diez a realizat un interviu prin care a descoperit cum este viața în SUA, cu ce se ocupă Lucia, dar și dacă își dorește să participe la Miss Moldova.

Cum este viața ta în Statele Unite?

Viața mea este foarte frumoasă. Am o carieră de succes și un iubit cu care sunt fericită. Îmi place să locuiesc în Statele Unite, pentru că acolo, dacă muncești, poți obține ce vrei. Referindu-mă la studii, acum am luat o pauză. Studiam la unul dintre cele mai bune colegii din SUA, Saint Paul’s College, dar am hotărât să iau o pază din cauza călătoriilor frecvente, pentru că nu am vrut să pierd ocazia să călătoresc și să descopăr lucruri noi. Astfel, am avut posibilitatea de a vedea Miss Univers, de a participa la săptămâna modei la New York și de a prezenta Two-Twos la un eveniment de caritate. Au fost multe experiențe frumoase, dar cred că în această toamnă deja voi reveni la studii.

 

PC: arhivă personală
PC: arhivă personală

Cine sunt oamenii de la care ai învățat cele mai importante lecții ale vieții?

Probabil sunt bunelul și unchiul meu. Bunelul meu trăiește aici, în Moldova, și este un om foarte liniștit, care îmi spune foarte multe lucruri. De fiecare dată când el îmi vorbește, eu învăț ceva nou.

Care e realizarea pe urma căreia a început succesul tău?

Cred că succesul meu constă în scopurile pe care le am, ori succesul meu este bazat pe deciziile mele. Dacă-mi propun ceva, neapărat trebuie să reușesc. Am participat la concursuri de frumusețe, studiez, lucrez, iar tot ce fac este pentru persoanele și lucrurile care le am în viață. Eu sunt gata să lucrez din greu, doar pentru a dobândi ceea ce vreau.

Posezi studii în domeniul modellingului?

Să faci studii în acest domeniu este ca și cum ai arunca banii pe fereastră. Eu lucrez cu o agenție mică și mereu am de lucru, iar pentru asta nu trebuie neapărat studii.

 

PC: arhivă personală
PC: arhivă personală

Cum te-ai decis să participi la Miss Minnesota?

Am început să particip la concursurile de frumusețe încă din anul 2008. Prima dată când am participat la Miss Minnesota am obținut titlul „Miss Simpatie”. Ulterior, am urmărit acest concurs mai mulți ani, ca la un moment dat să mă decid să particip din nou, atunci fiind mult mai pregătită fizic și mental. Acel an a fost unul minunat.

Te-ai gândit să participi la Miss Moldova?

Eu cred că sunt puțin cam bătrână pentru Miss Moldova. M-am gândit la posibilitatea de a participa, dar nu cred că aș fi o concurentă bună, deoarece eu nu vorbesc fluent limba română.

Care sunt calitățile ce fac o femeie frumoasă?

Eu cred că orice femeie este frumoasă în felul ei. Nu poți aprecia frumusețea unei femei bazându-te doar pe aspectul exterior. Frumusețea vine din interior, din felul cum vorbește și cum se comportă o persoană. O femeie cu un suflet bun întotdeauna va fi frumoasă.

 

PC: arhivă personală
PC: arhivă personală

Unde sunt femeile mai frumoase, în Moldova sau în Statele Unite?

Această întrebare este foarte grea, deoarece în SUA sunt oameni din toată lumea. Aș greși dacă aș spune că femeile din Moldova sunt mai frumoase, deoarece sunt multe moldovence care trăiesc în America. Se știe că în Moldova femeile sunt unele dintre cele mai atractive, dar cred că fiecare țară are femei frumoase.

Care este secretul frumuseții tale?

Dacă vorbim despre aspectul exterior, cred că exfolierea feței este cea mai importantă. Ceea ce ține de machiaj, contează foarte mult calitatea produselor cosmetice. Eu lucrez cu o firmă bună, căreia îi promovez produsele, iar eu primesc cosmetica gratis.

 

PC: arhivă personală
PC: arhivă personală

Cât de des vii în Moldova?

M-am mutat în SUA cu 13 ani în urmă și de atunci am revenit în țară de 4 ori. Nu pot să vin foarte des, deoarece trebuie să-mi achit singură toate cheltuielile. Mie îmi place mult Moldova, pentru că aici oamenii sunt foarte ospitalieri. Odată am venit aici cu o prietenă din America, iar ea a fost impresionată de felul în care a fost primită și de comportamentul oamenilor. Toți vorbeau foarte frumos, iar bunica mea îi spunea nepoată, ca și cum făcea parte din familie.

Ai vrea să revii în Moldova?

Nu cred că aș fi în stare să trăiesc în Moldova, din cauza că nu cunosc limba. Stabilirea mea în SUA de la vârstă de 10 ani m-a făcut deja să fiu parte din ea, iar dacă m-aș întoarce aici, ar trebui să încep totul de la zero.

 

PC: arhivă personală
PC: arhivă personală

Ce-ți dorești pentru viitor?

Îmi doresc să lucrez în ambasade din toată lumea pentru departamentul de siguranță a Statelor Unite și mai ales pentru Europa de Est, deoarece vorbesc limba rusă. Mă gândesc să activez în relații internaționale pentru diverse companii. Totodată, îmi doresc să am o casă mare și liniștită.

 

PC: arhivă personală
PC: arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente