(foto) Concursul fotografic internațional „Cerul și Pământul” – peisaje de noapte fermecătoare

Star trails over Cape Town, South Africa.
Foto: PC: Eric Nathan

Concursul Internațional de fotografie „Cerul și Pământul” la cea de-a VI-a ediție s-a încheiat de curând, fiind anunțați premianții selectați dintre participanții din 54 de țări.

Printre țările participante sunt Algeria, Australia, Austria, Bolivia, Brazilia, Canada, Chile, China, Columbia, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, România, Rusia, Spania, Ungaria, India, SUA ș.a. Fotografiile au fost apreciate în baza a două categorii: „Frumusețea cerului de noapte” și „Împotriva luminilor”.

Au fost selectate cele care impresionează publicul, care demonstrează că cerul înstelat este o parte importantă a naturii și pentru a atenționa problema poluării cu lumină artificială. În ziua de astăzi, în majoritatea orașelor este imposibil de a vedea stelele, din cauza luminii artificiale în cantități enorme care nu luminează Pământul, ci cerul, astfel se răsfrânge un efect negativ asupra ecosistemelor și a sănătății umane.

Primul loc la categoria „Împotriva luminilor” a fost ocupat de fotograful Eric Nathan, pentru poza captată în 2014 în Africa de Sud.

 

PC: Eric Nathan

Locul întâi la categoria „Frumusețea cerului de noapte” a revenit unui fotograf din Rusia, Liubov Trifonova, care a surprins luminile nordice în Murmansk, Rusia.

 

PC: Lyubov Trifonova

Iată câteva dintre celelalte fotografii câștigătoare:

 

PC: Brad Goldpaint
PC: Ben Coffman
PC: Zhou Yannan
PC: Sigurdur William Brynjarsson
PC: Hui Chieh Teoh
PC: Caren Zhao
PC: Evgeny Trisko
PC: Brad Goldpaint
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente