(foto) Contraste în culori și țesături la colecțiile de licență ale designerilor vestimentari de la UTM

collage
Foto: Câteva ținute memorabile din colecțiile prezentate

În acest weekend, absolvenții Facultății de Industrie Ușoară a Universității Tehnice a Moldovei, specialitatea Design Vestimentar Industrial, au susținut tezele de licență și au prezentat lumii creațiile la care au lucrat aproape întregul an de studii. Cei prezenți s-au bucurat de o explozie de culori și siluete ce puteau fi găsite în colecțiile celor 11 domnișoare absolvente.

20 iunie a fost o zi importantă pentru aceste domnișoare. Ele au demonstrat lumii că ideile lor creative sunt capabile să se transforme în elemente vestimentare fabuloase, mai ales când se lasă avântate într-un joc haotic al culorilor frumoase și bogate, operând cu diverse tipuri de țesături și adaptându-le diferitelor tipuri de siluete.

 

3

Susținerea tezei de licență a fost un nou pas către o viață independentă pentru tinerele absolvente. Astfel, fiecare din ele a trebuit să prezinte de la trei la cinci ținute și să povestească modul de lucru asupra părții teoretice și practice.

 

4

Prima pe listă a fost Diana Erhan, designerul în devenire care deseori susține echipa #diez la capitolul sfaturi despre fashion și muzică bună. Colecția sa, formată din cinci modele, s-a bazat pe conceptul de bauhaus. Ea poate fi descrisă drept o colecție ce face parte din paleta gri-negru cu un albastru puternic contrastant. La ținute au fost folosite aplicații cu dimensiuni bine-lucrate, astfel accentul fiind pus pe creativitate. Nu s-au întâlnit dificultăți la asamblarea produselor. Gabardinul a fost țesătura utilizată pentru ținute. Modelul de bază, pe care îl vezi mai jos, are un cost total de producție în valoarea de 668 de lei.

 

10

O altă colecție colorată a fost cea a Tatianei Juglea. Ea a abordat un contrast puternic de nuanțe, utilizând oranj și verde, precum și un contrast de țesături. În colecție au dominat siluetele largi, libere și expresive. Țesătura cu imprimeu a variat în dimensiuni în dependență de ținută. Modelul de bază, pe care îl vezi mai jos, a avut un cost de 449 de lei, fiind cusut și aranjat în 21 de ore.

 

28

Rodica Dubolari a fost unica domnișoară care s-a axat pe crearea unor ținute dedicate exclusiv bărbaților. Colecția sa a fost inundată de cămăși cu siluete drepte și semi-ajustate, pantalonii de siluetă liberă, unde dominau formele drepte și gama acromatică. Țesăturile utilizate au fost tricotul, bumbacul și denimul cu detalii grafice, care urmau o trecere lină de la nuanțe deschise spre cele întunecate. Rodica a caracterizat colecția sa drept un eclectică, dar practică. Modelul de bază, pe care îl vezi mai jos, are un cost total de 1.252,28 lei.

 

18

Totuși, toate colecțiile au avut ceva frumos și unic în felul său. Filosofia hippie și boho, împreună cu un patchwork nebunatic domina în colecția Alexandrei Soloviova. Victoria Luchian a pus accent pe decor și o paletă acromatică de gri, adaptat metalicului fermoarului. Iulia Rabei a prezentat o colecție uimitoare, inspirată din folclorul vrâncean, unde dominau imprimeuri și broderii tradiționale românești.

 

8

Urmărește mai jos colecțiile absolventelor și împărtășește cu noi care ținută ți-a plăcut cel mai mult.

 

1

2

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

21

22

23

20

24

25

26

27

29

30

31

32

 

1

2

3

4

5

6

7

9

10

11

12

13

14

15

16

17

 

1

2

3

4

5

6

8

9

7

1

2

3

4

5

6

7

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

19

20

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente