Ce să faci în vacanța de vară, când nu ai resurse financiare suficiente?

maci
Foto: PC: adevarul.ro

Toți așteaptă vara cu nerăbdare. Pentru unii aceasta înseamnă mare, pentru alții – munte sau călătorii în cele mai exotice locuri. Din păcate, nu toți își permit să se bronzeze pe litoral sau să escaladeze vârfurile munților.

Dacă nu ai posibilitatea să-ți creezi o vacanță de lux, nu trebuie să te întristezi, pentru că există o mulțime de alte posibilități de a petrece o vară simplă și frumoasă. Echipa #diez îți împărtășește câteva idei utile și frumoase despre ce poți să faci vara, atunci când bugetul tău este mic.


# Nu ai bani pentru mare?
Atunci poți opta în favoarea piscinelor în aer liber. E apă, e soare, te poți bronza, distra cu prietenii sau poți citi o carte în timp ce te bronzezi, astfel combini utilul cu plăcutul și te mai degajezi de stresul cotidian. Aici găsești o listă cu potențiale piscine în aer liber din Chișinău, la care poți să mergi. Pentru cei care locuiesc la țară, alternative bune sunt râurile și lacurile, unde la fel te poți răcori și poți face plajă.

 

PC: semia.md
PC: semia.md


# Nu ai bani pentru munte?
Nu e o problemă! Dacă stăm să ne gândim bine, avem multe dealuri la noi în țară, pe care le putem escalada. De exemplu, poți să mergi la Mănăstirea Țipova, din raionul Rezina sau poți să vizitezi Reciful Butești, situat în raionul Glodeni. Orice drumeție ce presupune mersul pe jos, mai ales când ești cu gașca, este la îndemâna fiecăruia.

 

PC: viza.md
PC: viza.md


# Să nu uităm de ieșirile la iarbă verde
(picnicurile, cititul în aer liber, somnul în hamac, badmintonul, board games etc.). Astfel de ocupații le poți face în Parcul Dendrariu din Chișinău și nu numai.

 

PC: unica.ro
PC: unica.ro


# Plimbatul pe jos sau cu bicicleta.
Poți să o faci cu un prieten cu care nu te-ai văzut de mult timp. Astfel veți avea timp să vorbiți și, în același timp, să vă relaxați.

 

PC: wowbiz.ro
PC: wowbiz.ro


# Mergi în excursii spontane
, cu siguranță sunt o mulțime de locuri pe care încă nu le-ai vizitat, dar care merită. Fie că mergi prin muzeele din oraș, fie că alegi obiectivele turistice din afara orașului, dacă o faci într-o companie plăcută, îți garantăm o doză bună de energie și distracție.

 

PC: scoala-sfmaria.ro
PC: scoala-sfmaria.ro


# Vizitează-ți bunicii.
 Amintește-ți când erai copil, cât de vesel era să mergi la bunici, fie că mergeai în câmp sau scoteai boboceii pe uliță, ori culegeai cireșe sau oricare alte fructe. Nu contează vârsta, important e că o să-ți creeze plăcere. Bucură copilul din tine, bucură-ți bunicii.

 

PC: daciccool.ro
PC: daciccool.ro

Deci, nu uita că poți să-ți creezi vacanța ta de vis. Ai nevoie doar de puțină imaginație, dispoziție bună și o companie pe măsură.

Echipa #diez îți dorește o vacanță minunată, indiferent unde, cum și cu cine o vei petrece!

Silvia Dalnițchi

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente