Atenție la drum: 3 bicicliști și-au pierdut viața de la începutul anului 2015

Radfahrer Unfall mit Mountainbike auf Landstraße
Foto: PC: 32cars.ru

Tot mai multe persoane folosesc bicicleta ca un mijloc de transport convenabil (și ieftin), pentru a se deplasa. Ca urmare a lipsei de precauție, bicicliștii devin victime ale accidentelor de circulație.

Folosirea bicicletei pe timpul nopții sau în condiții meteorologice nefavorabile, mai ales dacă nu este echipată corespunzător, cu mijloace de semnalizare, reduce posibilitatea conducătorilor auto de a-i sesiza pe bicicliști. Aceasta fiind o cauză frecventă în producerea de accidente rutiere cu victime din rândul bicicliștilor.

Potrivit datelor statistice, de la începutul acestui an în țară s-au produs 28 de accidente rutiere în care și-au pierdut viața 3 bicicliști, iar alții 26 au fost traumatizați.

Pentru neacordarea de prioritate legală pietonilor sau cicliștilor, de la începutul acestui an au fost documentate 2187 de cazuri, pentru care fapt legislația prevede amendă de până la 200 de lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

În ceea ce privește încălcarea regulilor de circulație de către pietoni și alți participanți la circulația rutieră au fost întocmite 3454 procese verbale cu privire la contravenție pentru care legislația prevede amenzi în mărime de până la 200 de lei.

ATENȚIE! Conducerea bicicletelor pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani și cu respectarea prevederilor legale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente