Tinerii pot participa la o școală de vară la Vadul lui Vodă

CIDO
Foto: PC: CIDO

În perioada 24 – 28 iunie ai oportunitatea să participi la o școală de vară la Vadul lui Vodă. Tematica dezbătută este „Tinerii pentru drepturile omului”.

Dacă:

# ești tânăr și ai conștiință civică,
# vrei să înveți mai multe despre Drepturile Omului și aplicarea lor în practică,
# vrei să aduci drepturile omului la tine în comunitate,

înregistrează-te pentru a deveni participant în cadrul celei de-a doua etape a programului „Tinerii pentru drepturile omului”.

Programul este organizat de Asociația Obștească „Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului” (CIDO) în parteneriat cu Youth Resource Center on Human Rights (CODAP). Școala de vară va avea loc între 24 și 28 iunie 2015 în localitatea Vadul lui Vodă.

Programul școlii de vară cuprinde 3 module:

# Teoria drepturilor omului și mecanismele de protecție a acestora
# Colectarea datelor și scrierea rapoartelor
# Activism și Leadership

Cei mai activi absolvenți ai programului vor avea posibilitatea de a face stagiere și voluntariat în domeniul drepturilor omului.

Sunt eligibili să participe tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani (cu unele excepții), studenți ai tuturor universităților și specialităților, disponibili să participe integral la programul școlii de vară și să dedice circa 20 de ore pentru realizarea sarcinii post-instruire.

În special sunt încurajați să participe studenții originari din regiuni, inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană. Prioritate se va acorda studenților care reprezintă anumite grupuri sociale sau au acces la acestea (Persoane cu dizabilități, comunități etnice/naționale/rasiale, comunități lingvistice, comunități religioase, persoane din comunitatea LGBT, sau alte grupuri sociale).

Limbile de lucru: româna și rusa. Cunoașterea limbilor engleză și/sau franceză constituie un avantaj. Cazarea și alimentarea pe parcursul școlii de vară vor fi asigurate de către organizatori.

Completează formularul de participare până pe 10 iunie 2015. Pentru detalii accesează site-ul CIDO sau drepturi.md.

Proiectul este implementat de CIDO în parteneriat cu Youth Resource Center on Human Rights (CODAP) cu sprijinul financiar acordat de Republica și Cantonul Geneva și de orașul Geneva.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente