Pe renumitul pod al dragostei din Franța este interzisă agățarea lacătelor

12203329724_e8b562ac91_b
Foto: PC: flickr.com

Autoritățile franceze au interzis punerea lacătelor pe podul dragostei „Pont des Artes”, deoarece greutatea acestora ar putea provoca prăbușirea construcției.

Există cupluri care în numele dragostei obișnuiesc să pună lacăte pe pod, astfel anume prin aceasta este recunoscut „Pont des Artes” în Paris. Locul unde îndrăgostiții vin să-și jure dragoste veșnică să pună o lăcată pe pod, iar ulterior să arunce cheița în apă, informează Agerpres. Acum aceste acțiuni vot fi interzise prin lege.

Semnalul de alarmă a fost dat în iunie 2014 când un astfel de grilaj plin de lacăte și cântărind 500 de kilograme s-a prăbușit.

Autoritățile au vrut să pună capăt acestei tradiții care, potrivit unui comunicat, provoacă „o degradare durabilă a patrimoniului și constituie un risc pentru vizitatori”.

Primăria va desfășura o campanie de sensibilizare a vizitatorilor pentru a renunța la această practică care presupune agățarea unui lacăt de grilaj și aruncarea cheii în Sena.

Municipalitatea le-a cerut cuplurilor de îndrăgostiți să-și facă un „selfie” pe care să-l posteze pe un site al Primăriei, înlocuind treptat grilajele cu parapeți transparenți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente