(foto) Ultimul sunet: Absolvenții astăzi au făcut un pas spre viața de matur

collage
Foto: Ultimul sunet la Liceul „Dante Alighieri”

Astăzi a răsunat ultimul sunet pentru elevii din toată țara. Pentru unii, acesta a fost semnul începutului unei vacanțe frumoase și productive, însă pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a, acesta este începutul sesiunii de examene de absolvire.

Echipa #diez a hotărât să viziteze un liceu din capitală pentru a vedea cum se desfășoară careul de sfârșit de an. Liceul ales a fost „Dante Alighieri” ce se află în sectorul Buiucani al capitalei. Sute de elevi s-au adunat pentru fi martorii unui careu frumos, urmat de toate tradițiile – o analiză totală a anului școlar ce se sfârșește, felicitări urate elevilor absolvenți, diplome și mențiuni acordate elevilor și profesorilor ce s-au evidențiat și, nu în ultimul rând, ultimul sunet al clopoțelului.

IMG_9874

Echipa #diez a discutat cu câțiva elevi din rândurile absolvenților Liceului „Dante Alighieri”. Deși toți păreau fericiți pentru că este un ultim sunet care-i orientează spre o viață nouă, unii din ei se simțeau mai nostalgici. „Voi face Economie și Gestiune, deja am fost admis la studii în Franța. Faptul că timp de 12 ani am depus efort să învăț bine mă face să mă simt mai sigur în propriile forțe”, spune Eugeniu Burlacu, absolvent.

IMG_9942

Mihaela Glavațchii, absolventă, spune că se simte emoționată la acest eveniment. „Totuși, acum trec la o etapă mai matură, doar că îmi dau seama că atât primul sunet din clasa I, cât și ultimul de astăzi sunt două momente emoționante și importante din viața fiecărui elev”. Mihaela spune că nu îi este frică de nimic, pentru că e o fire descurcăreață. „După ce voi primi diploma de absolvent, voi depune dosarul de studii la ASEM. Vreau să învăț marketing”.

IMG_9917

O altă absolventă, Mihaela Cărpineanu, spune că și-ar dori mai departe să combine arta cu economia. „La evenimentul de astăzi a reînviat copilul din mine. Mă simt ca în clasa I, având aceleași emoții pure și sincere. Doar că, pe alocuri, mă mai năvălește nostalgia”, spune Mihaela.

ultimul4

Clemente Ursu plănuiește să studieze medicina în Moldova sau în România. „La final de an școlar, în sufletul meu domină un sentiment profund de dor care se va trezi în noi peste ceva timp. Toți acești ani de liceu ne caracterizează drept iubitori de carte, îndemnându-ne să aspirăm spre un viitor cu o carieră de succes”, punctează Clemente.

ultimul3

O tradiție frumoasă a Liceului „Dante Alighieri” este ca elevii claselor a XI-a să ofere în dar absolvenților ceva simbolic. În acest an, elevii claselor a XII-a au primit în dar pixuri gravate cu titlul liceului în care aceștia au învățat. Una din clasele absolvente au făcut în dar clasei sale un tort ce arăta exact ca un catalog, pe acesta fiind „însemnate” numele fiecărui elev.

IMG_0064

Amintim că în municipiul Chișinău astăzi își iau rămas bun de la școală peste 6 mii de absolvenți ai treptei liceale și circa șase mii de elevi care absolvesc treapta gimnazială. Sesiunea examenelor de absolvire se va desfășura începând cu 2 iunie.

IMG_9879

IMG_9884

IMG_9886

IMG_9890

IMG_9889

IMG_9893

IMG_9922

IMG_9900

IMG_9905

IMG_9937

IMG_9967

IMG_9971

IMG_9911

IMG_9947

IMG_9934

IMG_9955

IMG_9961

IMG_9950

IMG_9979

ultim1

ultimul2

IMG_9984

IMG_0010

IMG_0014

IMG_9990

IMG_0021

IMG_0031

IMG_0004

IMG_0051

IMG_0059

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente