Mai operativ! Palanca va fi un punct comun de trecere la frontiera moldo-ucraineană

646×404-1
Foto: Palanca va fi un punct comun de trecere la frontiera moldo-ucraineană

Construcția punctului de trecere a frontierei Palanca, care va fi operat în comun de autoritățile de frontieră moldo-ucrainene, a fost lansată astăzi, în cadrul unui eveniment public, organizat în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă.

Noul punct de trecere va fi construit respectând normele standardelor europene în domeniul de management al frontierelor și va asigura condiții favorabile și transparente a facilitării comerțului, fluxului de călători și de mărfuri. Proiectul de construcție va fi realizat în perioada 2015 – 2018, cu un buget total de 5 milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova și implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. La fel, proiectul va fi îndeplinit în câteva etape: proiectarea, lucrările de construcție și dotarea cu echipament specializat.

În cadrul evenimentului de lansare a proiectului de construcție, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a menționat că „Asistența oferită de către UE pentru R.Moldova, în punerea în funcțiune a punctului comun de trecere a frontierei Palanca, va permite, printre altele, accelerarea traficului, optimizarea serviciilor la traversare a frontierei și îmbunătățirea cooperării dintre instituțiile de frontieră moldo-ucrainene, datorită controlului unificat și simplificării procedurilor de traversare.

La ziua de azi, conform Acordurilor interguvernamentale, în unele puncte de trecere, cum ar fi: „Giurgiuleşti-Reni”, „Criva-Mămăliga”, „Larga-Kelimenţî” și „Briceni-Rosoşeni” este aplicat controlul comun. Un sistem analogic va fi funcțional și în punctul de trecere „Palanca-Maiaki-Udobnoe”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente