Călătorește mai mult: 10 sfaturi pentru o vacanță inspirată

Riga-Latvia
Foto: PC: vreauacolo.net

Dacă tot suntem în perioada când unii dintre noi încep puțin câte puțin să își facă bagajele pentru a pleca într-o călătorie de vară, vă propunem câteva repere după care să vă ghidați pentru a avea o vacanță de vis.

Ghiduri-turistice a adunat o listă cu 10 lecții pe scurt, pe care ți le oferă o viață plină de călătorii, pentru ca și următoarele tale vacanțe să fie unele mai inspirate.

#1. Nu ai nevoie de tot ce pui în valiză. O vorbă bună zice să-ţi pregăteşti hainele de vacanţă şi banii, iar apoi să iei doar jumătate din haine şi de două ori mai mulţi bani.

#2. Nu peste tot se vorbește engleza. Învaţă câteva cuvinte de bază în limba ţării pe care o vizitezi şi învaţă să explici ce doreşti şi prin gesturi.

#3. Experiențele sunt mai importante decât obiectele. Investeşte în activităţi de vacanţă, care să te bucure, mai degrabă decât în magneţi de frigider.

#4. O experiență de vacanță e diferită în funcție de oamenii din ea. În doi, vacanțele sunt romantice, în familie, sunt pline de jocuri cu cei mici, singur, sunt o descoperire a propriei persoane, cu prietenii, sunt surse de distracție… poți vedea un loc în mai multe feluri, dacă le încerci pe toate.

#5. Poți face prea multe poze. Toţi facem poze în vacanţă. Atenție însă să nu pierzi experiența în sine în detrimentul pozelor.

#6. Mănâncă înainte să te lovească foamea. Dacă ești într-un loc nou și ți se face foame, îți poți strica ușor vacanța din cauza frustrării: nu-ți plac restaurantele, nu găsești ce vrei etc.

#7. O călătorie cu taxiul e un joc de noroc. Sunt atât de multe poveşti despre taximetrişti străini care te păcălesc cu rute mai lungi, nu te duc unde trebuie şi aşa mai departe, doar pentru că eşti turist, încât folosirea taxiurilor a devenit un risc pe care ţi-l asumi sau nu.

#8. Interesează-te de cultura locului în care ajungi. Ce ai voie și ce nu ai voie să faci, care sunt obiceiurile localnicilor, de la bacșiș până la comportamentul public, lucrurile pot fi atât de diferite, încât te vor surprinde.

#9. Poți călători ieftin și mult, dacă știi unde să cauți. Citește cât mai multe bloguri, folosește aplicații de travel și abonează-te la newsletterele companiilor aeriene și ale agențiilor de turism, pentru a afla cât mai multe recomandări și oferte.

#10. Călătoriile te pot absorbi complet. Cu cât călătorești mai des, cu atât îți vei dori tot mai mult. Nu uita să te bucuri de fiecare moment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente