(program) Începe Săptămâna culturii italiene la Chișinău

Dante_Alighieri_2
Foto: Dante Alighieri. PC: biografieonline.it

Astăzi începe Săptămâna culturii italiene la Chișinău, ce se va desfășura pentru al doilea an consecutiv, în perioada 26 mai – 2 iunie.

Evenimentul este organizat de Fundaţia pentru Promovare Socială COPILUL, împreună cu asociaţiile italiene Moldavia-Italia şi Il Furore dei Libri, în colaborare cu Biblioteca Onisifor Ghibu şi Societatea Dante Alighieri (filiala din Chişinău). Evenimentul va avea loc sub patronajul Ministerului Culturii din Republica Moldova, Primăriei municipiului Chişinău, Ambasadei Italiei în Moldova şi Ambasadei Moldovei la Roma, anunță Fundația Copilul.

Este o ocazie importantă de promovare a limbii şi patrimoniului artistic Italian, care trezește un viu interes din partea cetăţenilor din Republica Moldova. Între numeroasele evenimente incluse în program se numără vernisarea, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, a unei expoziţii de fotografie cu imagini splendide din Provincia Varese (tipărite pe panouri mari, din forex), realizate de către fotograful italian Luca Leone. Expoziţia cu genericul „Ţara lacurilor: între artă și natură”, va fi un important instrument de promovare turistică a zonei din Nordul Italiei. Vizitatorii expoziţiei vor primi materiale informative şi illustrative realizate de Provincia din Varese.

 

copilul1

 

Nu vor lipsi din cadrul evenimenului alte importante activităţi literare, legate de modul de scriere şi de lectură care vor fi realizate în colaborare cu Asociaţia Culturală IL FURORE DEI LIBRI din Rovereto. Va fi organizat un curs de scriere creativă, destinat elevilor şi studenţilor din Republica Moldova şi va fi prezentată publicului o antologie de scurte povestiri ale autorilor italieni, traduse în română graţie unei contribuţii acordate de Ministerul Italian de Externe. Ediţia din acest an se va încheia la 2 iunie, pentru a acorda o mai mare atenţie sărbătoririi Zilei Naţionale a Italiei.

 

copilul2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente