Candu: Agricultura trebuie ajutată de către toate fracțiunile politice

recolta
Foto: Agricultura din Moldova/ fotografie-simbol PC: www.recolta.eu

Domeniul agricol necesită o intervenție urgentă și un sprijin din partea autorităților, a declarat, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime TV”, președintele parlamentului, Andrian Candu.

Acesta a reiterat măsurile care pot fi întreprinse și angajamentul pe care și l-a luat personal – să promoveze un pachet întreg de legi în Parlament, aplicarea cărora va oferi mai multe facilități și oportunități agricultorilor, notează IPN.

Şeful legislativului a arătat că, de-a lungul timpului, agricultorii au fost alimentați doar cu promisiuni și discuții. „Sunt subiecte pe care le-am discutat și la care revenim mereu. Am impresia că nu am făcut nimic decât i-am ținut în discuții. Probabil, a venit timpul să ne asumăm angajament politic și să depășim această stare. Și este vorba nu doar de o lege – două, ci de un pachet întreg”, a declarat Andrian Candu.

În acest sens, el s-a referit la propunerea de a exclude impozitul pe profit cu condiția reinvestirii acestuia, crearea de condiții pentru asigurarea creditării preferențiale a agricultorilor, oferirea dreptului agricultorilor să importe motorină, identificarea de resurse pentru majorarea fondului de subvenționare, etc. „Trebuie să venim cu un pachet mare pe care să-l oferim și nu peste un an-doi ci acum, din iulie”, spune Andrian Candu.

„Consider că ajutând agricultura, ajutăm întreaga țară și economia”, a adăugat oficialul, menționând, în același timp, că politicul ar trebui să încerce „să intre în pielea agricultorilor”, dar și a oamenilor de rând. „Politicul uneori nu înțelege situația agricultorilor. Iată de ce am făcut promisiunea că o zi o voi dedica unui fermier de dimineață până seara. Dacă vom coborî jos și vom reveni la activitățile de până la a intra în politică – să faci un buletin, un pașaport, să stai în rând la diferite instituții, cu siguranță ne vom schimba mentalitatea și vom deveni mult mai pragmatici în abordare”, a mai declarat Andrian Candu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente