(foto) BBQ Fest: Sfaturi utile cum să prepari frigărui pentru vara 2015

collage
Foto: BBQ Fest

A demarat cel mai apetisant festival al lunii mai, BBQ fest, în cadrul căruia, amatorii de carne gustoasă, muzică bună și băuturi răcoritoare s-au reunit la Moldexpo pentru a le savura.

Cel mai important la acest gen de evenimente este aroma, care te dă gata chiar de la intrare. Astfel, gurmanzii s-au reunit în pavilionul 3 al complexului Moldexpo, nu doar pentru a petrece timpul împreună cu familia sau prietenii, ci și pentru a gusta din bucatele aromate preparate de zeci de bucătari în cadrul evenimentului.

 

BBQ Fest
BBQ Fest

Pentru că ziua de vineri este, totuși, una lucrătoare, iar mirosurile amețitoare de carne la grătar se răspândesc mai repede decât ai zice pește, am avut posibilitatea să întâlnim și persoane care au fugit de la serviciu pentru a se înfrupta dintr-o prepeliță sau dintr-un pui.

La sigur nu poți trece chiar atât de simplu pe lângă tarabele improvizate, deoarece bucatele îți lasă gura apă. Chiar dacă bucătarii preparau frigăruii în aer liber, aceștia nu s-au lăsat ispitiți cu una cu doua să ne povestească câte puțin din rețetele secrete după care se ghidează.

„Am decis să participăm la eveniment pentru a arăta oamenilor că avem prepelițe foarte gustoase, iar ceea ce se produce la noi în Strășeni este cu adevărat ecologic și calitativ”, a declarat Vasile Nicolaescu.

 

Participant al evenimentului
Participant al evenimentului

De asemenea, am aflat câteva reguli importante cum se prepară corect carnea la grătar:
#1. În cazul în care aveți mai multe tipuri de carne, trebuie să știți că ordinea pregătirii este următoarea: carne de vită, carne de porc, cârnați, mici, frigărui;
#2. Carnea trebuie marinată în prealabil;
#3. Carnea care este pusă pe grătar trebuie să fie de temperatura camerei;
#4. E de dorit ca aceasta să fie unsă cu ulei de floarea soarelui sau de măsline pentru a nu se lipi de grătar;
#5. Grătarul trebuie încins, acest fapt poate fi realizat cu ajutorul cărbunilor sau al lemnelor;
#6. Pe parcursul preparării, carnea trebuie unsă cu sucul în care a fost marinată.

Prețul frigăruilor variază în funcție de metoda de preparare și tipul cărnii. În linii generale, costul acestora este de 25 – 70 de lei, iar dacă ai în buzunar o sută de lei, la sigur vei pleca sătul și fericit de acolo.

 

BBQ Fest
BBQ Fest

Chiar dacă în prima zi nu au fost prea mulți vizitatori, la unele tarabe s-au format rânduri. „Sunt pentru prima dată la acest eveniment. Îmi place, deoarece este muzică bună și carne gustoasă. În fond, de ce mai are nevoie un bărbat pentru fericire?”, subliniază Eugen, oaspetele evenimentului.

Festivalul va dura încă două zile. Astfel, în weekend veți avea oportunitatea să gustați din frigăruii preparați cu multă iscusință de bucătarii cu mâini dibace. Mai multe detalii despre acest eveniment puteți găsi aici.

 

_DSC0648 - Copy
BBQ Fest
_DSC0649 - Copy
BBQ Fest
_DSC0650 - Copy
BBQ Fest
_DSC0652 - Copy
BBQ Fest
_DSC0653 - Copy
BBQ Fest
_DSC0654 - Copy
BBQ Fest
_DSC0658
BBQ Fest
_DSC0662
BBQ Fest
_DSC0664
BBQ Fest
Taguri: #culinarie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente