Drept ca o linie – un spectacol despre realitățile unui bolnav de HIV-SIDA

oleseasvecla
Foto: Regizoarea și actrița, Olesea Svecla PC: Facebook/ Olesea Svecla

În perioada 27 – 28 mai, la Tipografia 5, va avea loc spectacolul „Drept ca o linie”, realizat de către doi actori de la Teatrul Eugene Ionesco din Moldova și profesoara lor de la actorie. Intrarea este liberă.

Drept ca o linie de Luis Alfaro este un spectacol făcut de doi foști colegi de facultate – Olesea Svecla și Ștefan Bouroșu, și profesoara lor, actrița și regizorul Nelly Deleu-Cozaru, care, după 10 ani de absență, reapare într-o producție teatrală.

Spectacolul este regizat de Olesea Svecla, care este deja la a 3-a montare, (în academie a montat Kebab, de Gianina Carbunariu și Bucătăria, de Theo Herghelegiu, care au fost spectacole studențești). Pornind de la destinul a două personaje prinse în vârtejul vieții, spectacolul „Drept ca o linie” readuce în vizor problema HIV-SIDA, însingurarea, lipsa relațiilor umane autentice – probleme tot mai mult prezente în societatea contemporană.

Despre spectacol 

 

Spectacolul Drept ca o linie
Spectacolul Drept ca o linie

În peisajul unui deșert emoțional își trăiește ultimele zile Paulie, un anti-erou modern, un bărbat de 30 de ani, bolnav de HIV-SIDA și într-o criză existențială și emoțională profundă. Pe de altă parte mama – femeie în jur de 60 de ani, o epavă a societății avide a divertismentului, fostă prostituată și dansatoare de cabaret, mai nou – mama lui Paulie. Iata că aceste două destine sunt forțate să se apropie de moralitate.

Mama într-o criză de vinovăție se întoarce în viața lui. Realitatea îi lovește pe amândoi cu violență când sunt nevoiți amândoi să-și deschidă rănile sufletești, să și le curățe și poate, în sfârșit, să le tămăduiască. Ajunși la un climax al disperării, amândoi se întorc de unde au pornit, ea revine la condiția mamei, el – la cea de copil. Ori aici se concentrează drama acestor oameni pierduți în tumultul vieții.

Neputincioasă în fața bolii, Mama încearcă să-și ducă până la capăt menirea ei de mamă, grija față de fiul ei devine propria vindecare a sufletului.

Mai multe detalii vedeți pe Facebook: Drept ca o linie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente