Atenție! Restricții de circulație în acest weekend. Ce străzi să ocolești în Chișinău

img_8561
Foto: PC: igp.gov.md

În perioada 22 – 24 mai, în mun. Chişinău vor avea loc mai multe evenimente cu caracter cultural-artistic, sportive, proteste, marșuri. Respectiv, pe anumite sectoare de drum se vor institui parțial și temporar restricții de circulație.

Astfel, pe parcursul zilei de 23 mai, începând cu ora 04:00 și până la 15:00 va fi sistată circulația transportului pe bulevardul Ștefan cel mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Bănulescu-Bodoni și Aleksandr Pușkin, în legătură cu desfășurarea Festivalului Olimpic, care va inaugura Lunarul Olimpic şi o cursă de alergări pe traseul: PMAN – bd. Ştefan cel Mare și Sfânt – V. Alecsandri – Bucureşti – Sfatul Ţării – bd. Ştefan cel Mare și Sfânt – PMAN. Pe acest tronson de drum circulația transportului va fi sistată între orele 11:00 și 14:00.

Tot în aceeași zi, între orele 10:00 și 11:30 va fi sistată parțial circulația transportului pe traseul Catedrala Sf. Tiron – str. Ciuflea 12 – bd. Ştefan cel Mare și Sfânt – Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare, în legătură cu marșul organizat de Mitropolia Moldovei cu ocazia Zilei Familiei.

Începând cu 23 mai, ora 09.00 și până la 24 mai, ora 21.00, în legătură cu organizarea Festivalului Gastronomic „Mai Dulce” va fi sistată circulaţia rutieră şi redirecţionat transportul pe străzile adiacente, în zona str. Vlaicu Pârcălab, în perimetrul străzilor: Veronica Micle – 31 August 1989 şi pe str. Veronica Micle, în perimetrul străzilor: Alexandr Puşkin – Vlaicu Pârcălab, precum şi neadmiterea parcării în zona respectivă.

Pe traseele pe care se vor deplasa participanții la evenimente, poliția va acționa în vederea dirijării fluxului participanților la trafic și redirecționarea deplasării transportului întru neadmiterea creării ambuteiajelor și periclitarea circulației rutiere.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă cetățenii să se conformeze indicațiilor poliției, iar șoferii să excludă deplasările prin centrul capitalei și să nu parcheze unitățile de transport în locurile neindicate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente