(video) Creatorul platformei Alegeri Moldova: „Pe mine m-ați găsit, acum găsiți miliardul”

bashtannik
Foto: Andrei Bashtannik PC: YouTube

Inițiatorul platformei Alegeri Moldova a fost descoperit în 12 ore. Acesta a făcut și un video în care își explică acțiunile.

Creatorul platformei este Andrei Bashtannik, și el spune că a creat platforma în câteva ore, din dorința de a vedea câți cetățeni din Republica Moldova sunt gata să-și vândă votul pentru 50 lei sau o sticlă de vodkă. Acesta spune că platforma nu a avut intenții comerciale și a fost doar un experiment social.

 

Alegeri Moldova
Alegeri Moldova

„E ușor să-l găsești pe Andrei Bashtannik pe internet, încercați să găsiți miliardul furat”, spune tânărul.

Platforma Alegeri Moldova a apărut în seara zilei de 20 mai și pe platformă, potrivit spuselor creatorului, s-au înregistrat aproape 100 de persoane. Azi dimineață, Procuratura Generală s-a autosesizat în acest caz și procurorii au iniţiat o cauză penală pe faptul coruperii alegătorilor (art.1811 Cod penal), care presupune oferirea sau darea de bani, bunuri, servicii ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să îşi exercite drepturile sale electorale într-un anumit mod în cadrul alegerilor parlamentare, locale ori în cadrul referendumului.

Organul de urmărire penală va întreprinde toate măsurile necesare pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanţelor cauzei cu identificarea persoanelor implicate în acţiuni ilicite şi tragerea lor la răspundere penală.

Procuratura va informa despre evoluţia cercetărilor şi măsurile legale adoptate în consecinţă.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, legislaţia prevede amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau închisoare de la 1 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3.000 la 5.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Între timp, un internaut a explicat pas cu pas ce a făcut Andrei, iar Andrei a dat cărțile pe față pe blogul său.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente