(foto) Recomandări de vinuri albe din Moldova care se potrivesc verii 2015

vinmoldova.md
Foto: Vara albă

Dacă credeai că există tendințe doar în materie de coafură sau haine, să știi că te greșești amarnic. Astfel, echipa #diez îți propune cele mai elegante vinuri pentru sezonul de vară, nu doar pentru a-ți răcori setea, dar și pentru a-ți bucura sufletul.

Vara este timpul când serile deja nu le mai petrecem acasă, ci obișnuim să ieșim la vreo terasă pentru a inspira aer proaspăt de seară. Iar ce poate înfrumuseța o discuție, transformând-o dintr-una banală, într-una productivă? Desigur, o sticlă bună de vin, aleasă cu migală. Astfel, pentru a nu pierde timpul analizând toate vinurile dintr-un meniu, somelierul Rodion Prodan îți propune câteva vinuri ușoare pentru aceasta vară.

„Eu cred că vinurile aceste veri sunt Pinot Grigio și Sauvignon Blanc, în primul rând pentru că ele sunt destul de ușoare, dar și pentru că au fost premiate la numeroase concursuri internaționale. Dacă ar fi să merg la o terasă, neapărat voi comanda un Sauvignon Blanc, deoarece acesta este extrem de fresh”, afirmă Rodion.


Pinot Grigio

#1. Albăstrele
#2. Purcari
#3. Chi
#4. Crama Purcari

Pino Grigio este un vin foarte floral, are o aromă impresionantă de flori albe și galbene și se potrivește pentru o seară mai răcoroasă după o zi plină de năduf.

Aceste vinuri pot fi asortate cu aperitive ușoare sau sushi.

 

Vinuri Pno Grigio pentru această vară
Vinuri Pinot Grigio pentru această vară


Feteasca Albă

#1. Vinăria din Vale
#2. Château Vartely Select
#3. Cricova

Feteasca Albă este un soi autohton, de altfel el este cartea de vizită a țării noastre. Orice turist care calcă hotarele basarabene trebuie să guste ceva tradițional, și anume Feteasca Albă. Acest vin se produce doar în Moldova și România, de aceea ar fi păcat să nu-i cunoaștem aroma.

Aceste vinuri au o aciditate vie, de aceea se recomandă a fi consumate cu pește la grătar și tot felul de salate.

 

collage2
Feteasca Albă


Sauvignon Blanc

#1. Purcari
#2. Albăstrele
#3. Château Vartely

Sauvignon Blanc te seduce prin aroma sa dulce acrișoară, care te învăluie și parcă îți dă puteri să respiri. Atunci când ai obosit și dorești să te relaxezi și să te răcorești, încearcă să guști din nectarul acestui vin și viața la sigur îți va părea mai bună.

Poate fi combinat cu salate cu multă verdeață sau pește gras la grătar.

 

collage3
Sauvignon Blanc


Spumante

#1. Podium Albăstrele;
#2. Cricova;
– Crisseco
– Traminer
– Muscat.

Spumantele pot fi asortate cu fructe de primăvară, cum ar fi căpșunile. Aceste vinuri sunt vaporoase și pot fi servite fără niciun fel de aperitiv, doar pentru plăcerea de-al savura.

 

collage
Spumante pe care poți să le consumi în această vară
Taguri: #vinlatine
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente