Să vorbim franceza, pentru că acesta este cea mai sexy limbă

pari
Foto: PC: gandul.info

Franceza este limba cea mai sexy din lume, urmată de italiană și spaniolă, relevă un studiu efectuat de aplicația Babel pentru studierea limbilor străine.

Un număr de 14.000 de utilizatori din întreaga lume ai aplicației au fost invitați să numească accentele și limbile pe care le consideră „cele mai sexy”, informează Agerpres.

Utilizatorii ne-francofoni au optat, în cea mai mare parte (34% din voturi) pentru franceză, italiană (24,4%) și spaniolă (15,8%). Franceza conduce și în topul atracției exercitate de accentul din vorbire, fiind aleasă de 37,4% dintre respondenți. Locurile următoare, la mare distanță, sunt ocupate de accentul italian și cel englezesc.

La polul opus, apreciate drept cele mai puțin sexy limbi, se află germana și chineza.

Situația este diferită în țările francofone, unde italiana este de departe cea mai sexy limbă, cu 45% dintre opțiunile exprimate, urmată în top de engleză. Cel mai admirat accent este însă cel englez (39% din voturi), înaintea celui italian și spaniol.

Concluzia îmbucurătoare a sondajului este însă că limbile străine — indiferent dacă sunt sau nu sexy — nu reprezintă o barieră de netrecut pentru îndrăgostiți, având în vedere că între 83 și 95% (în funcție de țară) dintre participanți au afirmat că sunt dispuși să învețe o nouă limbă din motive sentimentale.

Dragostea ar fi un motiv suficient de bun pentru 94,7% dintre francezi pentru a învăța o altă limbă, înclinație mai scăzută la elvețieni și nemți, dintre care doar 83% și-au exprimat disponibilitatea de a studia o limbă străină doar de dragul unei relații amoroase.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente