(video) Evoluția costumelor de baie pentru femei din 1920 și până în prezent

costum
Foto: Evoluția costumului de baie pentru femei în istorie. PC: captură foto YouTube

Costumul de baie este un element important în garderoba oricărei femei, deoarece are menirea să prezinte silueta în cea mai bună alură a sa. Comparativ cu piesele vestimentare minuscule pe care le poartă femeile la plajă în prezent, istoria a cunoscut perioade în care la bronzat și la scăldat doamenele mergeau mult mai îmbrăcate, dezgolind discret brațele și picioarele. Iată care este evoluția costumelor de baie din 1920 și până în zilele de astăzi.

În cercetarea video realizată de BuzzFeed, se menționează că în anul 1920 costumele de baie erau, deseori, făcute din lână, fapt ce le făcea greoaie atunci când se udau. Un lucru normal pe atunci era să porți ciorapi și/sau încălțăminte.

În 1930 au devenit populare costumele care se ajustează pe corp, definind linia bustului, iar noul material textil elastic accentua linia corpului.

Anul 1946 a fost premiera costumului de baie bikini, alcătuit din două piese, în mare parte, datorită economiei de material pe timp de război. Oricum partea de jos a burții era acoperită.

În 1950 costumele de baie aveau suport asemănător lenjeriei de corp, pentru a defini silueta de tip clepsidră, atât de în vogă pe atunci. Curbele erau evidențiate, iar accesoriile populare erau ochelarii de felul ochi de pisică.

În 1960 au prins forță costumele de baie în stil rock and roll, destinate distracției pe plajă. Acestea au devenit mai mici, continuând trend-ul – mai puțină modestie.

În 1970 revoluția sexuală era în punctul său de vârf, permițând oamenilor să-și demonstreze corpurile. La modă erau cămășile și bluzițele pe care femeile le purtau la plajă peste costumul de baie. Culorile erau aprinse.

În anii ’90 salvamarii serveau drept inspirație și în vogă erau costumele în stil sport. Popular era să porți un costum cu linia bikini înaltă, demonstrând coapsa.

Acum, costumele de baie sunt create în diverse forme, modele și stiluri, astfel încât să fie pe placul tuturor și să stea bine pe orice corp de femeie.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente