Presa monitorizată de studenți: vezi cum arată pagina de Facebook ce colectează greșeli de pe site-urile de știri

Greșeli
Foto: Presa monitorizată de studenți

Recent, pe Facebook a apărut o pagină publică care își propune să disciplineze presa de la noi. Tânărul care a avut inițiativa ne-a spus că, prin faptul că îi corectează pe alții, învață și el.

Greșeli din presa contemporană este pagina care adună în fiecare zi noi postări cu greșeli de pe site-urile de știri autohtone. Contactat de #diez, administratorul paginii a spus că e student la Jurnalism, la USM, iar ideea i-a venit în momentul în care a avut de pregătit un portofoliu la unul din cursuri, care trebuia să conțină 50 de greșeli din presă.

De atunci, tânărul spune că este mult mai atent la ceea ce citește și că, de la înființarea paginii, multe persoane se oferă să-l ajute.

Studentul crede că „graba este cea care strică treaba”, motiv pentru care în presa de la noi apar atât de multe greșeli. „Vreau ca oamenii să obțină deprinderi de a scrie corect. Recunosc că și eu învăț, așa că „Iartă-mă, Doamne, căci am greșit”.”

 

http://zugo.md/a-devenit-cea-mai-tanara-miliardara-chiar-daca-a-abandonat-studiile-acum-11-ani-foto-6965Împotmolire în gânduri.

Posted by Greșeli din presa contemporană on 7 Mai 2015

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente