Locurile de muncă în IT aduc program flexibil și încredere în forțele proprii

IMG_2697
Foto: Endava

În ultimele 2 zile ale lunii aprilie, pe 29 şi 30, la Chișinău a avut loc una din cele mai importante conferinţe dedicate domeniului IT din Moldova – Moldova ICT Summit 2015. Tema Summit-ului din acest an este securitatea cibernetică.

Evenimentul adună în fiecare an reprezentanţi ai guvernului, societăţii civile, companii IT, profesionişti şi antreprenori şi este o platformă de socializare, schimb de experienţă şi inovaţii.

Endava, una din cele mai mari companii IT din Europa, care își are originile în Chișinău, este partener al evenimentului şi a participat cu 7 speakeri la sesiunile pentru business, antreprenori şi cea dedicată educaţiei.

 

Kumail Jetha
Kumail Jetha

„Moldova ICT Summit este principalul eveniment IT în Moldova, care aduce sub acelaşi acoperiş atât iniţiativele sectorului public, cât şi ale celui privat, conţinut tehnic şi oportunităţi excelente de socializare pe parcursul a două zile pline de acţiune. Endava a susţine Moldova ICT Summit deja de mai mulţi ani, atât ca partener, cât şi cu speakeri, cu participarea experţilor tehnici în diferite domenii specifice. În acest moment, avem 330 de angajaţi în oficiul Endava din Chișinău şi planificăm să angajăm alţi 70 de IT-şti în 2015 – creând locuri de muncă noi în inginerie software, testare, analiză şi management al proiectelor, aici, în Moldova”, a spus Kumail Jetha, Director General al centrului Endava din Chişinău.

Girls go IT. Experienţa Endava

Una din sesiunile importante la care au participat speakerii Endava a fost cea dedicată educaţiei. Aici a avut loc prezentarea programului UN Women „Girls go IT”. Scopul acestuia este de a încuraja tinerele să aleagă să-şi facă studiile în IT şi, respectiv, să încurajeze alte femei care au început o carieră, să se orienteze către job-uri în acest domeniu. Ele au fost îndemnate să ignore stereotipurile existente în societate, precum că tehnologiile informaţionale sunt un domeniu exclusiv pentru bărbaţi.

 

Endava
Endava

„Noi încercăm să încurajăm fetele să îndrăgească sectorul IT, pentru că este unul de perspectivă, inclusiv din punct de vedere al remunerării. Fiecare trebuie să cunoască faptul că, dacă ai competenţe digitale, atunci ai şanse mai mari să fii competitiv, respectiv să-ţi găseşti un loc de muncă. De asemenea încurajăm fetele să devină fluente în tehnologii informaţionale, pentru a le folosi şi în alte domenii sau în viaţa de zi cu zi”, a declarat Maia Sandu, ministrul Educaţiei, speaker la sesiunea ICT4Education la Moldova ICT Summit 2015.

În oficiul din Chișinău al companiei Endava numărul de femei depăşeşte 34%, ceea ce depăşeşte media pe sector în Moldova. Două din angajatele la Endava au povestit audienţei despre experienţa lor de muncă într-o companie IT în continuă creştere.

Elena Rusu, unul din speakerii la sesiunea despre femeile în IT, care este Senior Project Manager la Endava, ne-a spus că în domeniul IT nu există discriminare între femei şi bărbaţi, totul fiind bazat pe competenţe. „Cariera în domeniul tehnologiilor informaţionale îţi permite un orar flexibil de muncă. Pentru femei acest aspect este foarte important, mai ales când au familie şi copii. Practic, în orice situaţie, dacă ai un computer şi conexiune sigură la internet, poţi lucra atât de acasă, cât şi din oficiu”.

„Domeniul IT este în trend, joburile sunt cel mai bine plătite. Aceasta este o motivare sigură pentru toți. Lucrând în IT, practic nu ai hotare, poți lucra şi de acasă pentru un client din Germania sau din altă țară”, a menţionat Alina Corotchevici, Service Team Leader la Endava, speaker la ICT Summit în sesiunea dedicată educaţiei.

 

Endava
Endava
Endava
Endava

Despre Endava

Endava este o companie internaţională de top de servicii IT, având peste 1.800 de angajaţi full time. Cu sediul central la Londra, Endava are birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Macedonia și Moldova şi un venit anual de 64 milioane de lire sterline (peste 81 milioane de euro).

Endava oferă un spectru complet de servicii, inclusiv dezvoltare software şi managementul aplicațiilor software, testare software, digital media, managementul infrastructurii şi servicii cloud.

Domeniile de expertiză pe industrii ale Endava sunt coordonate de profesionişti care cunosc specificul activității clienților și elaborează soluții și servicii care sunt livrate la cel mai înalt standard pentru branduri internaționale din sectoare cum ar fi:  pieţe de capital, bănci, plăţi, asigurări, media, retail şi telecomunicaţii.

Mai multe despre companie, aici: Endava.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente