Candu primeşte salutări călduroase de la Bruxelles pentru că a publicat raportul Kroll

andi cristea
Foto: Europarlamentarul, Andi Cristea PC: adevarul.ro

Europarlamentarul Andi Cristea salută decizia speakerului Andrian Candu de a publica online raportul Kroll. Deputatul european a declarat în acest context că oamenii au dreptul de a fi informați cu privire la cirscumstanțele în care banii le-au fost furați.

„Suntem martorii unor divergențe majore la nivelul aspirațiilor ce vin din est. Avem datoria să facem mai mult pentru acele state care au ambiții europene reale și tangibile. Mă lupt ca versiunea finală a textului (n.r a Politicii Europene de Vecinătate) să conțină ideea că este necesară oferirea perspectivei europene țărilor premiante din Parteneriatul Estic, în special R. Moldova. Este o prioritate profesională pentru mine, ca avocat corect al Republicii Moldova și al drumului său european, să obțin această recunoaștere din partea Parlamentului European.

Referindu-ne la Republica Moldova, salut demersul președintelui Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, de a face public raportul Kroll privind cel mai mare furt bancar din istoria acestei țări. Oamenii au dreptul de a fi informați cu privire la cirscumstanțele în care banii le-au fost furați, iar justiția are datoria să treacă examenul important al pedepsirii celor vinovați. Uniunea Europeană privește cu maximă atenție acest subiect”, a declarat Cristea, informează Ziarul de Gardă. 

Reamintim că la 4 mai, pe blogul lui Andrian Candu a fost publicat un document care se pretinde a fi Raportul Kroll, comandat și plătit de Banca Națională a Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente