Un blogger folosește o aplicație ca să afle preferințele scoțienilor la alegerile din Marea Britanie

grindr
Foto: PC: wikipedia.org

O aplicație socială pentru dating, Grindr, este folosită de către un blogger în calitate de instrument în procesul unui sondaj de opinie pentru a afla care sunt preferințele politice ale utilizatorilor pentru viitoarele alegeri din Marea Britanie.

Tom Court, blogger, a chestionat puțin peste o mie de utilizatori din Scoția ai aplicației geosociale destinată homosexualilor, Grindr, pentru a afla care este partidul pentru care aceștia vor vota la următoarele alegeri. Deși pare a fi o întrebare foarte directă, o bună parte din utilizatori au dat răspunsuri exacte, alții – mai amuzante.

„Părerea mea e că homosexualii sunt subestimați în politică”, astfel a motivat Court decizia de a face acest chestionar în rândul utilizatorilor gay. Astfel, informează Mashable, acesta a întrebat 1.024 de persoane pentru a le afla opiniile.

 

http://machotrouts.tumblr.com/
PC: http://machotrouts.tumblr.com/
http://machotrouts.tumblr.com/
PC: http://machotrouts.tumblr.com/
http://machotrouts.tumblr.com/
PC: http://machotrouts.tumblr.com/
http://machotrouts.tumblr.com/
PC: http://machotrouts.tumblr.com/

Fiecare mesaj conținea fraza „Cu care partid intenționezi să votezi la următoarele alegeri generale?”. Deși la un moment dat nimeni nu răspundea, bloggerul a variat filtrele de căutare și a transmis mesajul dat la o sumedenie de utilizatori homosexuali. Astfel, din 1.024 de utilizatori, 436 de persoane au răspuns în felul următor:
# 196 de persoane încă se mai gândesc;
# 62% au răspuns Partidul Național Scoțian (SNP);
# 12% – Partidul Laburist;
# 9% – Partidul Conservatorilor;
# 7% – Partidul Verde;
# 4% – Liberal Democrații;
# 4% – Partidul Independent al Marii Britanii;
# 1% – Partidul Monster Raving Loony;
# 1% – Partidul Național Britanic.

Însuși bloggerul nu a hotărât pentru cine să-și dea votul, însă acesta a făcut un chestionar similar pe perioada referendumului scoțian. În 2012, Grindr a făcut un chestionar similar în SUA în perioada alegerilor prezidențiale, motivând peste 1,5 milioane de utilizatori să meargă la votul din acel an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente