(infografic) Un an de liberalizare a regimului de vize cu UE în cifre. Câți moldoveni nu s-au reîntors

IMG_5278
Foto: Circa 500 mii de moldoveni au călătorit în UE, beneficiind de regimul liberalizat de vize

Potrivit datelor Poliției Frontiere, numărul moldovenilor care merg fără viză în Europa este în continuă creștere. În cele aproximativ 12 luni, de când Republica Moldova are regim liberalizat de vize cu UE, 460.154 de traversări ale cetățenilor moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au fost înregistrate la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Internațional Chișinău.

Din totalul traversărilor moldovenilor, 213.734 au fost femei şi 246.420 bărbaţi. La fel, datele statistice ne indică că tinerii, cu vârste cuprinse între 26 și 35 ani, au fost cei mai mulți care au ales să plece în Uniunea Europeană, numărul acestora constituind 124.041, fiind urmați de moldovenii cu vârste 46+ ani, în număr de 104.472 traversări ale cetățenilor.

De la anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen, 241.415 de moldoveni au plecat spre UE în baza pașapoartelor biometrice, dintre care au revenit în țară 216.334 persoane, ceea ce constituie 90%.

Pentru mai multe date, accesați infograficul de mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente