(video) La 19 ani a atacat cu cuțitul o bătrână pentru a-i fura lănțișorul de aur

DSC01329-700×352
Foto: O bătrână de 75 ani atacată cu un cuțit în propriul apartament PC: Inspectoratul General de Poliție

Rudele apropiate unei bătrâne în vârstă de 75 ani au alertat poliția în seara zilei de ieri, precum că a fost atacată şi jefuită de lanțul din aur de la gât în propriul apartament, din sectorul Botanica al Capitalei. Drept autor al jafului este bănuit un tânăr în vârstă de 19 ani care închiria o cameră în apartamentul victimei.

În rezultatul investigaţiilor întreprinse la faţa locului, poliţiştii au constatat că bătrâna a fost ameninţată şi atacată cu un cuţit de către un individ, care anterior a închiriat o odaie în locuinţa ei. Astfel, au fost inițiate un şir de acţiuni speciale de investigaţii, în urma cărora individul a fost localizat şi reţinut „pe urme fierbinţi”. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 19 ani, originar dintr-un sat al raionului Hânceşti.

În cadrul audierilor bănuitul şi-a recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte. Potrivit lui, atacul ar fi fost planificat de către un amic de-al său, în vârstă de 29 ani, domiciliat în capitală, care l-ar fi aşteptat cu un taxi după ce a jefuit victima. Ulterior, aceştia urmau să împartă banii obţinuţi în urma vânzării lănţişorului sustras. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru tâlhărie.

Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 până la 10 ani. Totodată, ofiţerii de investigaţii examinează ipotezele, privind complicitatea lor şi la alte infracţiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente