La ULIM va avea loc Competiția națională a studenților la Drept

10806342_1579992068917158_8334040947403712942_n
Foto: PC: JET Initiative

În perioada 27 – 30 aprilie vor avea loc preliminariile și etapa finală a competiției naționale a studenților Facultății Drept în cadrul inițiativei JET.

Competiția reprezintă un concurs educațional care are scopul creșterii gradului de vigilență a studentului, dezvoltarea capacității de a gândi rapid, de a vorbi logic în situații sub presiune, de a organiza și reda gândurile în mod convingător, de a acționa etic, cu demnitate și integritate.

Cursul de formare în domeniul judiciar ce a precedat această competiție a fost organizat de către profesioniști americani în domeniul dreptului, începând de la avocați, procurori și judecători. Aceștia s-au oferit voluntar să călătorească din SUA pentru a împărtăși din experiența proprie și pentru a instrui și încuraja studenții la Drept de a profesa cu integritate și profesionalism acasă.

Acest program este rezultatul încheierii unui parteneriat dintre Institutul Leavitt (TLI) și Biroul Internațional pentru Narcotice și de aplicare a legii(INL).

Scopul Inițiativei JET este:

1) să furnizeze sprijin tehnic și de formare a judecătorilor din Moldova, a procurorilor, personalul instanțelor și avocaților de la Institutul Național de Justiției;
2) crearea unei săli avansate pentru ore la distanță la Institutul Național de Justiției, pentru a îmbunătăți mediul de predare în persoană și la distanță;
3) predarea studenților la drept din Republica Moldova a analizei și gândirii critice în trei orașe din Moldova, similar cu cursul Inițiativa AIM oferite în Republica Moldova în 2012 – 2014;
4) organizarea și asigurarea unui juriu național pentru concursul de procedura de reprezentare;
5) oferirea unui stagiu de trei săptămâni în Statele Unite pentru nouă participanți din universitățile de drept din Moldova.

Limbile în care se va desfășura evenimentul sunt română și engleză, cu traducere simultană.

Locul desfășurării: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, str. Vlaicu Pârcălab, 52, et. 4, Aula Magnifică.

Data: 27- 30 aprilie
Ora: 9:00
Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a programului: JET Initiative.

 

123

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente