Ambițiosul proiect „Orașul meu” a lansat primul portal urban de știri

IMG_1031
Foto: Micul concert din cadrul evenimentului de lansare al primului portal urban de știri „Orașul meu”

Ambițiosul proiect de amploare „Orașul meu” se află la o a treia realizare a sa – lansarea primului portal urban destinat în exclusivitate capitalei și locuitorilor acesteia.

În seara de 24 aprilie, echipa „Orașul meu” a anunțat lansarea portalului de știri despre capitală, iată de ce toți cititorii acestuia sunt invitați să contribuie la păstrarea unui conținut echidistant, calitativ și inovativ. Echipa portalului este tânără și plină de entuziasm, fiecare membru având categoria de care va răspunde și dedicând zilele, poate chiar și nopțile, promovării noutăților despre Chișinău. Va fi pus accent pe evenimentele din capitală, recenzii despre localuri, poze cu și despre Chișinău.

„Lansând site-ul, am plasat deocamdată 13 articole, care întruchipează evenimente de diferite categorii, unele având loc la început de aprilie, însă foarte importante pentru a promova conținutul de calitate pe portal”, informează președintele proiectului, Adrian Pleșca.

IMG_1024

Bineînțeles că echipa ambițioasă a portalului își dorește un feedback pozitiv îmbinat cu multe vizualizări, însă declară că își asumă riscul să nu apeleze la categorii controversate cum ar fi politica sau știrile-pamflet. „Nu ne vom axa pe cele mai citite categorii, întrucât am hotărât de la bun început să fim apolitici și echidistanți”, a adăugat Adrian Pleșca. Totuși, tinerii au afirmat că vor avea o atitudine neutră față de campania electorală, iar în cadrul portalului de știri orice candidat va fi prezentat în așa un mod, încât să aibă șanse egale toți concurenții.

IMG_1028

Echipa „Orașul meu” a anunțat cu mândrie și despre viitoarele planuri – lansarea Festivalului Luminilor și proiectului colorat ALT+Chișinău. „Festivalul Luminilor va fi unul de amploare și de lungă durată, cu organizarea unor nopți acustice, expoziții de seară și iluminare stradală cu mii de gulguțe luminoase”, explică Diana Stratan, coordonatoarea proiectului și cea mai tânără activistă din cadrul proiectului. ALT+Chișinău va fi un proiect de artă care se va orienta spre înfrumusețarea și pictarea unor străzi, alei sau locuri uitate ale Chișinăului.

IMG_1030

Evenimentul a avut loc în Muzeul Zemstvei, acest fapt fiind explicat prin dorința arzătoare a proiectului de a readuce la viață locurile uitate din Chișinău. Echipa „Orașul meu” se bucură de o frumoasă colaborare cu Art Labyrinth, proiectul care promovează cultura locală și dragostea pentru frumos.

Revenind la portal, tinerii îi îndeamnă pe viitorii cititori să promoveze atât acasă, cât și peste hotare cele câteva sute de mii de istorii ale celor câteva sute de mii de suflete care locuiesc în Chișinău și merită a fi auzite.

IMG_1038

Portalul urban de știri este user friendly și, foarte important, mobile friendly, având o interfață accesibilă și un conținut pe înțelesul tuturor – texte inteligibile și poze calitative. Îl găsești aici și te îndemnăm să susții mai departe proiectul „Orașul meu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente