Elevii moldoveni participă la o tabără de creație din Sibiu

collaged
Foto: Elevii din Republica Moldova pictează la Sibiu

13 elevi şi profesori din Republica Moldova se află în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, într-o tabără de creaţie.

Tinerii vin de la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chişinău şi sunt pentru al treilea an consecutiv la Sibiu. Elevii pictează pe pânză şi şevalet monumentele de patrimoniu expuse în Muzeul ASTRA, informează sibiunews.

Ulterior, picturile vor fi atent analizate de către dascălii tinerilor, iar cele mai bune vor merge în simeze de prim rang, cu mesajul cel mai profund al satului dătător de veșnicie, frumusețe și culoare, așa cum este el păstrat din trecut spre viitor în Dumbrava Sibiului.

 

PC: sibiunews.net
PC: sibiunews.net

Purtătorul de cuvânt CNM ASTRA, Cosmin Calinescu, afimă că tot mai mulți tineri vin şi revin an de an în număr mare să se înscrie în tabere de creaţie, dând viață unei sumedenii de activităţi organizate în scop cultural – educativ.

Pictorii adolescenţi din Republica Moldova au între 15 şi 18 ani  Ei sunt cazaţi la Hostelul Diana din Muzeu şi vor rămâne acolo până în 23 aprilie.

 

PC: sibiunews.net
PC: sibiunews.net
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente