(video) Tradițiile și obiceiurile de nuntă revin la VATRA cu Nunta Regală

unnamed
Foto: VATRA - pentru cu adevărat regală

Neamul nostru se poate mândri cu numeroasele obiceiuri legate de diverse ceremonii și sărbători. Un eveniment din viața fiecărui om, care aduce o splendoare aparte este nunta, iar o nuntă cu tradiții e ceva inedit. Ca parte a acestui neam, ne simțim datori să valorificăm și să promovăm spiritul nunților de altădată.

Centrul Cultural Vatra lansează, prin Nunta Regală, o nouă paradigmă, în care se înscrie intenția de a cultiva, în rândul tinerilor, dragostea față de nunta autentică. Ca parte a Patrimoniului nostru Cultural, obiceiurile de încununare a iubirii sunt demne de a fi cunoscute și implementate în formele cele mai originale și în zilele noastre.

Pentru ca acestea să prindă teren în rândul tinerilor, de datoria noastră este să le oferim o imagine captivantă. Astfel, în platoul de la Vatra, prin Nunta Regală prezentăm cele mai importante momente ale unei nunți, cum ar fi pețitul, zestrea, cununia şi altele. Acestea vor fi teatralizate de talentatele trupe artistice de la noi.

Totodată, la Nunta Regală punem la dispoziția tinerilor un Târg de Nunți, spațiul perfect de planificare a unei petreceri de vis, în trei zile, cu cele mai mici detalii. Aici, ei își vor crea propriile povești de nuntă, iar spațiul rustic le va inspira spiritul tradițiilor frumoase, lăsate din străbuni. Maeștri ai frumosului din întreaga țară le vor prezenta mirilor serviciile și lucrările lor tematice. Atmosfera de la Nunta Regală va fi una relaxantă, astfel încât vizitatorii vor avea parte de odihnă activă la natură într-o manieră specială, savurând prospețimea de primăvară şi decorul festiv.

Evenimentul dat este de o importanță majoră pentru imaginea țării noastre la nivel internațional. De aceea, credem că împreună vom reuşi să generăm interes atât în rândul tinerilor, cât și în rândul turiștilor pentru obiceiurile de nuntă din Republica Moldova. Readucerea acestora în actualitate reprezintă un pas important pentru tezaurul nostru cultural, parte a Patrimoniului European şi încă un pas spre integrarea în spațiului cultural European unic.

Vă reamintim că Centrul Cultural Vatra organizează o serie de evenimente: Festivalul Retro Mai (1 – 3 mai), Festivalul Tinerelor Talente „Poiana Dragostei” (9 – 10 mai), Zilele Cetății Sorocii – Renașterea unei Legende (16 – 17 mai), Carnavalul Copiilor (6 – 7 iunie), Festivalul Medieval, ediţia a II-a (27 – 28 iunie), Festivalul Berii (17 – 19 iulie), Festivalul Etno-Balcanic, ediția a II-a (27 – 28 august).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente