Rosul unghiilor nu este un viciu, e un semn al perfecționismului

nailbitin
Foto: PC: weheartit.com

Rosul unghiilor este considerat în societate un viciu și o acțiune inestetică, dar, potrivit unei cercetări, acest obicei este un semn al perfecționismului.

Potrivit unui studiu, s-a constatat că rosul unghiilor nu ar însemna numaidecât un semn de anxietate. Cercetarea, care a avut loc la Universitatea din Montreal, unde profesorul Kieron O’Connor a analizat comportamentul a 48 de persoane, jumătate dintre care sufereau de „obiceiuri repetitive”, a observat așa stări precum stresul, relaxarea, frustrarea și plictiseala, informează Metropotam.

Rezultatele obținute au fost publicate în Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry și au arătat că persoanele care au îmbrățișat aceste obiceiuri se aflau fie în stare de frustrare, fie de plictiseală și nu atunci când au fost relaxați.

Sarah Roberts, autorul studiului, a spus: „Rezultatele demonstrează parțial ipoteza noastră ce susține faptul că participanții au devenit activi în obiceiurile repetitive atunci când s-au simțit plictisiți, frustrați sau nemulțumiți”.

În cocluzie, s-a constatat că acest obicei este un semn al perfecționismului, deorece oamenii tind să experimenteze stările de mai sus atunci când nu-și ating obiectivele propuse. Astfel, rosul unghiilor nu este o acțiune realizată doar din punct de vedere nervos, iar aceste noi descoperiri îi pot ajuta pe cei cu comportamente compulsive să-și dezvolte tehnicile de management și să evite acele situații care le determină aceste obiceiuri.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente