(vox) Cum se pregătesc absolvenții pentru examenele de BAC 2015?

collage
Foto: Cum absolvenții se pregătesc de Bacalaureat 2015. PC: colaj #diez

Examenele de Bacalaureat se apropie cu pași grăbiți, iar absolvenții sunt în toiul pregătirilor, învățând asiduu pentru a susține cu brio testele ce vor verifica cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studii. #diez a aflat cum se pregătesc elevii pentru BAC 2015.

 

11149079_879969725375052_1485141412_n#1. Doina Strulea: „Pregătirile sunt intensive, recunosc. Pe lângă orele suplimentare la care merg, mai studiez și acasă mult. Mi-am ales chimia la solicitare. Nu mi-e frică de bacalaureat, e un examen la care trebuie să fac față. Temeri? Nu, numai nu asta. Am emoții doar, ceea ce e normal. În rest, cartea în mână și repetare, învățare… Cu siguranță îmi va prinde bine în viață!”.

 

tuxpi.com.1429115717


#2. Elena Gheorghidiu:
„Pregătirile de bacalaureat sunt în toi. Pe lângă faptul că merg la ore suplimentare, mă mai pregătesc și singură acasă. Disciplina la alegere este geografia, revizuiesc toate temele din clasa a X-a până într-a XII-a. Ce ține de temeri, nu aș vrea să ajung în ziua BAC-ului și să am emoții într-atât de mari, încât să uit totul”.

 

 

tuxpi.com_.1429115703#3. Alexandru Gudumac: „Pregătirile merg foarte bine. Fac ore suplimentare la matematică, italiană și geografie. Culeg materialul care îmi trebuie ca să pot repeta. Am solicitat geografia, deoarece este un obiect ușor pentru mine, mă descurc bine cu Atlasul și e simplu de învățat. Rezolv testele de la examenele de BAC din anii precedenți, ca să văd ce teme trebuie să repet mai mult. Vă urez succes tuturor”.

 

 

tuxpi.com.1429115782

#4. Cristina Noroc: „Sunt elevă în clasa a XII-a și anul acesta am de susținut cel mai important examen din viața mea. Pentru a lua cele mai mari note la Bacalaureat, am intrat în febra pregătirilor pentru examenul maturității încă de la începutul anului școlar. Pe lângă orele de la școală, pe care încerc să le frecventez cu regularitate, fac și meditați la matematică și la obiectul la solicitare – chimia. De fiecare dată când am puțin timp liber, citesc, pentru a-mi îmbogăți vocabularul și rezolv teste din broșurile de pregătire. La prima vedere sunt lucruri simple, dar care îmi oferă posibilitatea de a revizui tot materialul sintetizat pe parcursul celor 12 ani de studii. Pentru că până la Bacalaureat mai sunt doar două luni, emoțiile nu au întârziat să apară, la fel și temerile în privința rezultatelor. Este un examen important pentru toți absolvenții, de aceea le doresc tuturor succese la pregătiri și doar note de zece”.

 

 

tuxpi.com_.1429115759#5. Bianca Lișman: „Examenul maturității îi sperie pe majoritatea elevilor. Recunosc că mă sperie și pe mine, în special că au rămas mai puțin de două luni până când voi susține și eu acest examen. Pregătirea pentru examenul de bacalaureat la matematică eu am început-o în octombrie, frecventând lecții suplimentare, întrucât algebra și geometria sunt două științe extrem de complicate. Este important să știm cum să ne motivăm pentru a învăța pentru BAC, învingând lenea ce ne copleșește. Eu întotdeauna găsesc motivația care mă ajută să învăț în continuare. Examenul la solicitare este chimia, materie pe care o cunosc destul de bine. Efectiv, dacă ai învățat în cei trei ani de liceu, nu are de ce să-ți fie frică. Sunt sigură că vom face față acestui examen, lăsând în urmă anii frumoși de liceu cu amintiri pentru o viață”.

 

 

tuxpi.com.1429116746#6. Constantin Calmațui: „De fapt, pot presupune că am început pregătirile de BAC încă din clasa a X-a, însă am înțeles pe deplin seriozitatea acestui examen abia în clasa a XII-a. Consider că un pic mai multă pregătire niciodată nu ar strica, dar orele suplimentare pe care le fac acum, urmărind rezultatele de la preBAC, sunt suficiente. La solicitare am ales chimia, probabil din cauza faptului că, din toate celelalte variante, asta mi se potrivea cel mai bine. Ca la oricare alt elev, cu cât se apropie BAC-ul, cu atât temerile cresc, mai ales cu referire la obiectele umaniste, la care nu prea am inspirație în timpul testelor, dar, întrebând mai mulți absolvenți, ei mi-au spus că regretă faptul că le-a fost frică atât de tare de BAC. Nu e nimic deosebit și ieșit din comun. Nu sunt eu primul care va susține acest examen și nu sunt ultimul, teste vor mai fi, deci, mă aștept la rezultate bune”.

 

 

tuxpi.com_.1429115434#7. Loreta Nastas: „Examenul de Bacalaureat e tot mai aproape, iar pregătirile pentru susținerea acestuia sunt în toi. Nu am ales să fac lecții suplimentare cu profesori, am preferat să repet singură. Mi-am procurat broșuri de pregătire pentru bacalaureat la istorie și geografie. Fac conspecte la temele din aceste broșuri. Totodată, am împrumutat manualele din clasele a X-a și a XI-a, pentru a le reciti. Nu pot spune că mă tem foarte tare de bacalaureat, mai mult mă înspăimântă importanța acestui test, decât el însuși. Judecând după pretestările de acum o săptămână, testul este accesibil. Sinceră să fiu, aștept ca rezultatele să fie apreciate cu notă trecătoare. Nu țin neapărat să am 9 sau 8 la toate, dar voi încerca să fac tot posibilul”.

 

 

tuxpi.com.1429116761#8. Natalia Russu: „Anul acesta este unul important pentru mine, deoarece trebuie să susțin examenele de Bacalaureat. Pentru aceasta, frecventez cursuri de matematică și chimie, datorită cărora recapitulez materia însușită în anii precedenți. Am solicitat chimia, pentru că profesia pe care aș dori s-o îmbrățișez ține de acest domeniu. Consider că succesul fiecăruia dintre noi depinde atât de străduința pe care a depus-o pe parcursul anilor și continuă să o manifeste, cât și de atitudinea profesorilor față de obiecte. Cu multă perseverență și răbdare pot fi obținute rezultate bune. Pentru mine, singurele temeri sunt lipsa de inspirație la examenul de limbă română și neatenția cauzată de emoțiile pe care urmează să le trăiesc”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente