Versiunile de preview ale noului Microsoft Office vor fi disponibile la sfârșit de aprilie

office
Foto: PC: Mashable

Noile și mult așteptatele aplicații Office de la Microsoft în sfârșit vor fi disponibile spre sfârșit de aprilie pentru smartphone-uri și tablete.

Corporația a făcut această informație publică vineri, 17 aprilie, iar utilizatorii Windows Phone vor avea ocazia să se folosească de aplicații Word, Excel și PowerPoint care seamănă extrem de mult cu echivalentele sale desktop.

Noile aplicații pentru tablete și smartphone-uri va fi universală, ceea ce înseamnă că au aceeași bază de coduri, deși sunt mici diferențe în interfața utilizatorului în privința diferitelor dimensiuni de ecrane, anunță Mashable.

Aplicațiile pentru tablete sunt optimizate pentru două activități de bază – cititul/ marcarea documentelor într-un anumit stil și alte gesturi extinse. Cei care dispun de dispozitive hibrid, cum ar fi Surface de Microsoft care are ecran touchscreen cu mouse și tastatură funcțională, vor fi capabili să se folosească sau de versiunea desktop, sau de cea tabletă a aplicațiilor, deși Windows va pune în funcțiune aplicațiile desktop pentru device-urile care au un ecran mai mare de 10 inch.

Aceste aplicații vor apărea în versiuni preview, ceea ce înseamnă că va trebui să ai preview-ul tehnic de Windows 10 instalat pe dispozitivul tău dacă dorești să testezi app-urile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente