Veniți la Brain Ring și demonstrați că sunteți cei mai erudiți studenți din Moldova

brainring
Foto: Brain Ring 2015

Pe 6, 7 și 8 mai 2015 va avea loc a patra ediţie a Cupei Interuniversitare la Brain Ring. Competiția este organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale cu suportul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Jocurile se vor desfăşura în Aula blocului A al Academiei de Studii Economice din Moldova. Participarea este gratuită, iar cele mai bune echipe vor fi premiate!

Formularul de înregistrare îl găsiți aici: Brain Ring 2015.

Program:

6 mai (miercuri), ora 17.30 – Semifinala 1 (16 echipe)
7 mai (joi), ora 17.30 – Semifinala 2 (16 echipe)
8 mai (vineri), ora 17.30 – Finala (16 echipe)

Brain Ring este un joc în care se confruntă echipe compuse din câte şase jucători, care trebuie să răspundă la întrebări de logică, perspicacitate şi erudiţie. Echipele se confruntă în partide directe în care contează şi viteza cu care echipele răspund la întrebări. Acest lucru face jocul foarte dinamic şi captivant pentru spectatori.

Câştigătoarele ediţiilor precedente:

Ediția 3 – 2012 – Coffee Break (ASEM)
Ediţia 2 – 2009 – Reload (UTM)
Ediţia 1 – 2007 – Tilimilitreamdia (UTM)

Regulamentul jocului Brain Ring

Jocurile se dispută după formula clasică a jocului Brain Ring.

Echipele sunt compuse din câte 6 jucători care se află în jurul unei mese dotate cu un buton pentru semnalizarea răspunsului.

Conducătorul jocului citeşte întrebarea şi după ce pornește timpul, echipele au un minut pentru discuţii şi răspuns.

Echipa care apasă prima pe buton oferă răspunsul. În cazul în care ea răspunde corect – obţine un punct. În cazul în care răspunsul oferit de prima echipa este greşit, a doua echipă are 20 de secunde suplimentare pentru a găsi răspunsul corect şi a obţine punctul.

Din momentul apăsării pe buton, căpitanul trebuie sa numească persoana care va oferi răspunsul. Discuţiile după apăsarea butonului sunt interzise. În cazul încălcării acestei reguli, dreptul de a răspunde îi este anulat echipei respective şi, dacă adversarii încă nu au răspuns, șansa de a răspunde este oferită celeilalte echipe.

În cazul în care nici o echipă nu găseşte răspunsul corect la o întrebare, nici o echipa nu primeşte punct.

O întrebare poate aduce un singur punct.

În cazul în care o echipa apasă pe buton înainte ca prezentatorul să anunţe pornirea timpului, se consideră start fals şi echipei nu i se permite să-şi exprime versiunea de răspuns. Din acel moment, cealaltă echipă are 20 de secunde pentru a răspunde la întrebare.

Participanţi

Echipele pot fi formate exclusiv din studenţii la zi şi masteranzi ai universităţilor din Moldova. Echipele pot avea jucători de rezervă. Componenţa echipelor se poate schimba între dueluri. Jucătorii pot face parte dintr-o singură echipă pe parcursul Cupei.

Distribuirea echipelor pentru cele 2 semifinale se va realiza în baza tragerii la sorți ce va avea loc pe data de 4 mai. Eventualele echipe înregistrate după momentul tragerii la sorți vor fi distribuite conform voinței echipei de organizare.

Schema desfăşurării (schema poate suferi modificări în dependenţă de numărul echipelor prezente):
Cupa va fi compusă din 2 semifinale, la care vor participa, în mod ideal, câte 16 echipe. În fiecare semifinală se vor desemna câte 8 echipe care vor participa în finală.

– Semifinale –

În fiecare dintre cele 2 semifinale, 16 echipe vor fi distribuite în 4 grupe a câte 4 echipe. Grupele se vor numi A,B,C și D pentru semifinala 1 și E,F,G și H pentru semifinala 2. La tragerea la sorți se va ţine cont de instituţiile reprezentate de echipe, pentru a evita pe cât de mult posibil ca două echipe reprezentând aceeaşi universitate să fie repartizate în aceeaşi grupă.
– Echipele dispută câte un joc direct de 5 întrebări cu fiecare echipă din grupă.
– Pentru victorie, echipele obţin 3 puncte, iar pentru egalitate – 1 punct.
– Cele mai bune două echipe din fiecare grupă se califică în finală.
– Criteriile de departajare ale echipelor în grupă, în ordine descrescătoare: a. numărul de puncte b. diferenţa dintre răspunsuri corecte şi răspunsurile adversarilor (punctaveraj) c. numărul de răspunsuri corecte d. jocuri suplimentare la decizia juriului.

– Finală –

Finala va consta din 3 faze: Faza a – grupe; Faza b – semifinale; Faza c – finala mică și finala mare.

Faza a – grupe

Cele 16 echipe calificate din zilele anterioare vor fi împărțite în 4 grupe finale: Alfa, Beta, Gama și Delta. În fiecare grupă vor fi câte 2 echipe câștigătoare ale grupelor din semifinale și câte 2 echipe clasate pe locul 2 (conform schemei competiției).
– Echipele dispută câte un joc direct de 5 întrebări cu fiecare echipă din grupă.
– Pentru victorie, echipele obţin 3 puncte, iar pentru egalitate – 1 punct.
– Doar cea mai bună echipă din fiecare grupă se califică în Faza b – semifinale.
– Criteriile de departajare ale echipelor în grupă, în ordine descrescătoare: a. numărul de puncte b. diferenţa dintre răspunsuri corecte şi răspunsurile adversarilor (punctaveraj) c. numărul de răspunsuri corecte d. jocuri suplimentare la decizia juriului.

Faza b – semifinale

Cele 4 echipe calificate vor fi împărţite în două perechi: Alfa-Beta și Gama-Delta (conform grupei din care au făcut parte).
Perechile dispută câte un joc eliminatoriu de 7 întrebări.
În caz de egalitate, după 9 întrebări se joacă întrebări suplimentare după principiul morţii subite.
Echipele învingătoare se califică în finala mare, iar echipele care au pierdut dispută finala mică.

Faza c – finala mică și finala mare

Echipele care au pierdut în semifinale vor disputa finala mică. Jocul va fi compus din 7 întrebări, iar în caz de egalitate, se joacă întrebări suplimentare după principiul morţii subite.

Echipele care au câștigat în semifinale vor disputa finala mare. Jocul va fi compus din 9 întrebări, iar în caz de egalitate, se joacă întrebări suplimentare după principiul morţii subite.

Echipa învingătoare devine Campioana Turneului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente