Poliția va asigura ordinea publică în Chișinău de Paștele Blajinilor

img_7563fdfg
Foto: PC: point.md

La 19 și 20 aprilie, curent, în scopul bunei desfășurări a Sărbătorii religioase „Paștele Blajinilor”, polițiștii vor asigura ordinea publică și siguranța traficului rutier.

În acest context, vor fi dislocate mai multe echipaje ce vor patrula pedestru și cu autovehiculele de serviciu care vor dirija fluxul participanților la trafic și vor redirecționa deplasarea transportului pentru a nu admite crearea ambuteiajelor și periclitarea circulației rutiere.

Astfel, duminică și luni, la cele 1.339 de cimitire din țară, vor fi implicate peste 3 mii de persoane, dintre care polițiști de patrulare și angajați ai Inspectoratelor teritoriale de poliție. De asemenea, vor fi implicați la asigurarea ordinii publice și militarii trupelor de carabinieri, angajați ai agențiilor de pază, precum și angajați ai organizațiilor obștești.

Vezi aici care va fi traseul transportului public ce va aigura circulația spre cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău pe 19 și 20 aprilie 2015.

Inspectoratul Național de Patrulare face un apel către conducătorii de autoturisme și pietoni, să dea dovadă de înţelegere și răbdare, pentru evitarea producerii accidentelor rutiere, crearea ambuteiajelor și evitarea momentelor stresante.

De asemenea, polițiștii recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie și să nu parcheze unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, pentru a nu periclita buna desfășurare a evenimentului.

La fel, conducătorii auto sunt rugați să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, iar pietonii să fie prudenți, să traverseze strada regulamentar și să evite trecerea prin fața sau spatele mijlocului de transport care staționează.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să se comporte decent, să fie atenți la bunurile personale și să nu aibă la ei lucruri prețioase, să încuie apartamentele și să-și supravegheze în permanență copiii. Să evite, pe cât posibil deplasarea spre cimitire cu autovehiculele personale, iar dacă au decis să meargă cu mașinile proprii, să se asigure că acestea au fost încuiate, să nu lase la vedere obiecte scumpe și să nu creeze impedimente în deplasarea celorlalți conducători auto sau pietonilor.

În cazul producerii accidentelor rutiere soldate numai cu pagube materiale, șoferul autovehiculului imediat trebuie să anunțe la telefon Poliția, iar în cazul în care conducătorii auto au ajuns la o înțelegere reciprocă în aprecierea circumstanțelor accidentului rutier și, dacă starea tehnică a vehiculelor permite garantarea securității la trafic, șoferii se pot deplasa la subdiviziunea specializată amplasată pe str. Aleea Gării 38 din Chișinău pentru ca mașinile accidentate să nu creeze impedimente celorlalți conducători auto.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente