(foto, video) #ImNoAngel: Campania ce promovează sexualitatea femeilor corpolente

lane-bryant-im-no-angel-hed-2015
Foto: #ImNoAngel: Și femeile plinuțe sunt sexy. PC: adweek.com

#ImNoAngel este campania ce promovează sexualitatea corpurilor femeilor mai plinuțe, prin intermediul unei colecții de lenjerie intimă numită „Cacique”, de la brandul Lane Bryant.

Campania publicitară intitulată #ImNoAngel (Nu sunt înger) este o replică acidă la adresa îngerașilor de la Victoria’s Secret, fiind criticată în mass-media internațională pentru faptul că promovează imaginea unui femei cu un corp perfect, ce are parametrii 90-60-90.

Brandul Lane Bryant, ce lansează colecția de lenjerie intimă pentru femei cu forme, a realizat o campanie publicitară alături de modelele Ashley Graham, Marquita Pring, Candice Huffine și altele, dorind să redea că „sexy” înseamnă diversitate, este despre cum te simți tu, ceva care se citește în ochii tăi.

 

PC: telegraph.co.uk
PC: telegraph.co.uk

#ImNoAngel s-a lansat în vârful dezbaterilor pe tema „mărimea plus”, care promovează siluetele mai plinuțe în industria modei. Hashtag-ul #ImNoAngel a acaparat și o mulțime de susținători pe Intagram și Twitter.

 

Nu este singura firmă de lenjerie intimă care a luat poziţie împotriva mesajului transmis de Victoria’s Secret. În Marea Britanie, compania Curvy Kate a demarat campania „fiecare corp este frumos”, care a presupus selectarea a zece femei obişnuite ca modele pentru un spot publicitar. Acesta a fost gândit ca un „răspuns” la o campanie recentă a celebrului brand american de lenjerie intimă, care a prezentat mai multe modele celebre ca deţinătoare ale corpului perfect.

 

PC: telegraph.co.uk
PC: telegraph.co.uk

În cele din urmă, reprezentanţii Victoria’s Secret au decis să schimbe sloganul „The perfect body” cu varianta „A body for every body”, urmare a zecilor de petiţii semnate de mii de oameni de toată lumea, prin care li se cerea să renunţe la transmiterea unui mesaj greşit şi periculos, notează The Telegraph.

 

PC: telegraph.co.uk
PC: telegraph.co.uk

„Femeile din campaniile Victoria’s Secret sunt frumoase, dar credem că fiecare femeie este frumoasă în felul ei şi acest lucru ar trebui să fie prezentat în mod corect în mass-media”, a declarat purtătoarea de cuvânt a firmei Curvy Kate pentru ediţia britanică a revistei Glamour, citează Adevărul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente